Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

02.10.2015 11:37

Poszukuję jakiegoś fajnego pomysłu na schabowe - nie chodzi mi o jakąś panierkę ale raczej o pomysł na przygotowanie i podanie. Czasem nakroję kawałek schabu i powkładam między porcje boczek i wędzone śliwki ale ten przepis już się nam znudził:(

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

03.10.2015 08:07

roladki, bitki, kieszonki :) panierek i farszów też można mnóstwo wyczarować ;)

Jumper123

Zadanych pytań: 24

02.10.2015 19:51

może z grzybkami i serem zapiekany

JulkaTomeczek

Zadanych pytań: 17

02.10.2015 21:37

Ja proponuję schab po warszawsku, z masą jajeczną - chrzanową.

Odpowiedzi (10)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

02.10.2015 11:42

pokroj w cienkie plastry, lekko wyklep, dopraw sola, pieprzem. Uloz na blaszce lub w naczyniu do zapiekania, calosc polej przecierem pomidorowym- takie jak w kartonikach sprzedaja, byle by byl gladki, bez pestek i skorek, obloz calosc grubymi plastrami mozarelli, calosc mozesz oproszyc np suszona bazylia i oregano. Pieczesz w temp 170st C az mieso bedzie miekkie

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.10.2015 11:43

To może chab pokrój w paski jak na frytki i obtaczaj w mące, jajku i serze żółtym i smaż .Zamiast sera może być sezam . Albo tak jak napisałaś schab ze śliwką w środku.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

02.10.2015 11:51

no i zraziki na schabowym, cordon bleu- czyli z serem i szynka w srodku :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.10.2015 12:51

plastry schabu ok 2 cm grube nacinam jak kieszonki wkładam śliwki świeże, ogórka, boczek obtaczam w mące i smaże, w środek możesz włożyć co chcesz ale trzeba dusić potem do miękkości dość długo

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

02.10.2015 15:01

Ja lubię zapieczony schab np z pieczarkami i serem

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.10.2015 18:37

pokrój w paseczki i upiecz o tak http://www.doradcasmaku.pl/przepis/321271/warzywa-zapiekane-z-miesem.html albo może pod pierzynką np taką? http://www.doradcasmaku.pl/przepis/307956/zapiekane-kotlety-z-szynki.html

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

02.10.2015 20:31

1) Pokrój go w paski, dopraw solą, pieprzem i obtaczaj w mące, jajku i serze (sezamie) żółtym i smaż . 2) Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej przecierem pomidorowym, obłóż plastrami mozzarelli. Piecz do miękkości. 3) Natnij schab i daj do środka do wyboru- ser, szynkę, grzyby (pieczarki), ogórek, śliwki, boczek. Potem obtocz to w mące i smaż na złoty kolor.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

04.10.2015 09:22

Ostatnio robiłam z kapustą, plastry schabu obsmażone, oczywiście doprawione przyprawami,a na nie kapusta duszona i całość wylądowała w piekarniku.Coś na wzór eskalopek.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.10.2015 21:43

Dziękuję za pomysły - z pewnością wszystkie wypróbuję:)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

26.03.2017 10:02

ja lubię pieczony schab w mieszance ziołowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak