Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

07.09.2014 18:33

Potrzebuję przepisów na wykorzystanie dużych ilości orzechów laskowych. Co polecacie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

07.09.2014 19:19

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/313104/piersi-kurczaka-w-orzechach-laskowych.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/313324/krajanka-owsiana-z-orzechami-i-czekolada.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/313812/kruche-kwadraty-z-miodem-i-orzechami.html (można użyć laskowych) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/310758/babeczki-z-orzechami-laskowymi.html

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

07.09.2014 21:57

Najlepiej ciasteczka lub domową nutellę :)

Czyki

Zadanych pytań: 72

07.09.2014 22:59

Jeśli wysuszysz dobrze to mogą spokojnie postać do świąt BN:) ale proponuję Ci ciasta i ciasteczka orzechowe oraz mój ulubiony biszkopt z masą orzechową i bitą śmietanka :):)

Odpowiedzi (33)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

07.09.2014 18:39

proponuję ciasteczka http://www.doradcasmaku.pl/przepis/319857/orzechowe-ksiezyce.html

Helena63

Zadanych pytań: 14

07.09.2014 18:40

Tylko pozazdrościć takich ilości Ja chętnie bym zrobiła coś z bloga Moje wypieki np. http://www.mojewypieki.com/przepis/kostka-rocher http://www.mojewypieki.com/przepis/tarta-czekoladowa-z-karmelem-i-orzechami-laskowymi http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-bezowy-z-orzechami-laskowymi-i-czekolada Możesz też zostawić na zimę, chyba że masz już obrane, to wtedy gorzej

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

07.09.2014 18:42

może masło orzechowe lub krem a'la nutella

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

07.09.2014 18:44

Na zimę i tak zostanie, ale kilku skrzynek nie zjemy:) Muszę już pozbierać inspiracje.

Helena63

Zadanych pytań: 14

07.09.2014 18:46

Przepraszam,że piszę w drugim komentarzu ale zapomniałam wcześniej o tym napisać - możesz zrobić taki krem z orzechów laskowych i kakaa.Jest idealny do smarowania pieczywa.Kiedyś też widziałam przepis na kotlety w panierce orzechowej, ale nie robiłam ze względu na brak orzechów.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.09.2014 18:50

Proponuję wysuszyć, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku i wykorzystywać na bieżąco. W razie potrzeby zmielisz na pył i możesz je dodawać do mas do ciast np. do masy budyniowej czy śmietanowej do tortu orzechowego. Możesz też dodać do panierki do orzechów czy krokietów lub dodać troszkę do ciasta na naleśniki.Kawałkami orzechów możesz ozdobić babeczki, ciasteczka.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

07.09.2014 18:57

Na zimę i tak zostanie, ale kilku skrzynek nie zjemy:) Muszę już pozbierać inspiracje.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

07.09.2014 19:05

Na zimę i tak zostanie, ale kilku skrzynek nie zjemy:) Muszę już pozbierać inspiracje.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

07.09.2014 19:26

mysle ze oskubac i wysuszyc do ciast jak znalazł

Renata9

Zadanych pytań: 329

07.09.2014 19:33

możesz piec na okrągło ciasta i ciasteczka z dodatkiem orzechów, albo też zjeść po prostu same, są bardzo zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak