Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

23.12.2014 20:22

Potrzebuję rady , mam pstrąga łososiowego dosyć spory i zastanawiam się co z nim zrobić z jednej połowy wiem a zostanie mi druga połowa i to dosyć spora nie miałabym dylematu gdyby nie był zamrożony bo po prostu bym zamroziła a teraz nie wiem co z tym fantem zrobić :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

23.12.2014 21:06

Kiedyś robiłam pstrąga łososiowego tak /zaznaczam, że była to świeża ryba, nie mrożona/: filety nacięłam tak by nie przeciąć skóry a w nacięcia włożyłam wiórki startego na tarce imbiru i pocięte w plasterki ząbki czosnku, całość skropiłam sokiem z cytryny, oprószyłam solą i pieprzem. Ułożyłam w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym i zapiekłam w piekarniku /180 stopni C ok. 30 min./. Mi taka wersja pstrąga smakowała może i Tobie przypadnie do gustu.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

23.12.2014 23:49

Ja pstrąga uwielbiam pieczonego, obsypanego płatkami migdałów i tak możesz przyrządzić tę połówkę, pycha :)

pestka

Zadanych pytań: 424

25.12.2014 09:40

bardzo lubię takiego pieczonego w piekarniku

Odpowiedzi (24)

erym

Zadanych pytań: 24

24.12.2014 01:47

a ja uwielbiam kotlety rybne...

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

24.12.2014 07:45

ja bym go upiekł

Habibi

Zadanych pytań: 690

24.12.2014 08:02

pstrąga łososiowego robiłam kilka razy, z tych najbardziej udanych to był chyba pieczony ze startą skórką z cytryny i natką pietruszki, robiłam też soczyste kotleciki z mielonego fileta oraz kawałki fileta smażone na maśle klarowanym z cytrynowym pieprzem i solą czosnkową

Alex_M

Zadanych pytań: 119

24.12.2014 08:04

nie wiem jakie ryby masz przygotowane na święta, ale moja mama robiła pulpeciki rybne (obsmażone i uduszone), w zalewie jak do ryby po grecku :) Ci co bali się i nie lubili ości zajadali się takimi kuleczkami :) a jeśli masz dużo ryb już na stół, to może usmaż kawałki ryby i w zalewę octową włóż? postoi kilka dni :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

24.12.2014 09:06

też bym usmazyła masz do wyboru parę przykładów;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

24.12.2014 09:50

ja upiekłabym go w piekarniku

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.12.2014 09:53

Ja też bym upiekła go w piekarniku ,poszukała bym sprawdzonego przepisu i bym upikła

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

24.12.2014 10:26

Pieczony będzie pyszny

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

24.12.2014 10:40

Wg mnie najlepiej upiec z masełkiem czosnkowym i koperkiem

kate.500

Zadanych pytań: 1516

24.12.2014 11:06

proponuję w folie i do piekarnika, taki przetworzony jeszcze dwa dni wytrzyma bez problemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak