Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gibli

Zadanych pytań: 20

20.02.2014 09:16

Potrzebuję sprawdzonych i dobrych przepisów na wykorzystanie siemienia lnianego, takich aby dziecko z przyjemnością je jadło. Poradźcie coś).

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

20.02.2014 10:04

zmiel i dodaj do ciasteczek ;) ja dodaję do bułek, chleba, do sałatek

norweska20

Zadanych pytań: 400

20.02.2014 09:18

ja dodaje do owsianki- i jak dla mnie jest pyszna

ZEWA

Zadanych pytań: 190

20.02.2014 09:26

U mojego syna siemię lniane sprawdza się gdy piekę pieczywo, dodaję go do ciasta i dodaję do panierki gdy robię kotlety z piersi kurczaka czy schabu.

Odpowiedzi (16)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

20.02.2014 09:28

Posypuj wszystko co się da, sałatki, pieczywo które robisz sama, dodawaj do środka, również do mięs. Sama tak robię ze względów smakowych, a nie zdrowotnych.

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

20.02.2014 09:28

zmielone siemie można dodać do budyniu, grysiku na mleku lub owsianki

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

20.02.2014 09:28

Dodaj do pieczywa jak będziesz piekła

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.02.2014 09:33

Dodaj do pieczywa jeśli pieczesz czy ciast i sałatek do zupy do ciasteczek owsianych

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

20.02.2014 09:41

Ja dodaje prażone, zmielone siemię do ziemniaków puree - bardzo smaczne.

idealme

Zadanych pytań: 62

20.02.2014 09:45

ja piekę chleb na zakwasie właśnie z siemieniem lnianym, mogą być też bułeczki lub inne wypieki :)

gibli

Zadanych pytań: 20

20.02.2014 09:49

Super fajnie, dziękuję za dobre porady skorzystam w 100 %. dziś dodam siemię do chlebka, który chcę upiec:)

borgia

Zadanych pytań: 89

20.02.2014 10:00

Gibli gdyby kaprysiło... zmiel siemię w młynku do kawy i dalej rób swoje. Ja nie przepadam za nim, ale w zęby mnie nie kuje. Jednak mielone podchodzi mi bardziej - nawet w tej samej ilości. Pieczywo dla mnie zyskuje wręcz na smaku.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

20.02.2014 10:02

ciasteczka,domowe pieczywo,jako dodatek do musli. jak byłam mała tata gotował mi siemię lniane(osłonowo na żołądek) wypijałam jak kisiel.....można było przeżyć

Janina

Zadanych pytań: 159

20.02.2014 10:35

Zmielone można przemycić w każdym posiłku;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak