Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Koper

Zadanych pytań: 146

01.02.2011 08:58

Potrzedbuję naczynek do pieczenia m. in.creme brulee, crema catalana, sufletów, mini crumble. Zastanawiam się jakie kupić, czy ceramiczne, czy silikonowe formy też będą się nadawały?

Odpowiedzi (5)

Mariola21

Zadanych pytań: 38

01.02.2011 09:04

Wg mnie silikonowe też będą się nadawały, chociaż gdybym ja coś takiego kupowała to jednak ceramiczne (są bardziej estetyczne):)

agnieszka189

Zadanych pytań: 54

01.02.2011 09:10

podzielam zdanie Marioli, ceramiczne wygrywają

Koper

Zadanych pytań: 146

01.02.2011 09:11

teraz przyszło mi do głowy, że przecież te potrawy je się z formy w której były pieczone:) przecież nie bardzo da się jeść z silikonowej formy, więc ceramiczne, zdecydowanie ceramiczne :)

borgia

Zadanych pytań: 89

01.02.2011 10:09

Tym razem ja polecę allegro... Kupiłam śliczne ceramiczne kokilki. Miałam z hartowanego szkła, jednak mają ten minus, ze o ile wytrzymują duże temperatury, o tyle lekkie uderzenie powoduje, że już idą w niebyt. Z całą odpowiedzialnością polecam ceramiczne. A widzisz... chyba w \"Tesco\" też widziałam. Niestety pakowane po 2 sztuki tylko.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

01.02.2011 10:22

a może żeliwne formy? Na pewno były by trwalsze. Żadne uderzenia im nie straszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak