Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sasanka

Zadanych pytań: 22

19.07.2013 23:24

Powracając do tematu bezy :) jakie są wasze spodoby na dobrą bezę? ja lubię taką wypieczoną i chrupiącą i zazwyczaj przy jej pieczeniu/suszeniu co chwilę ją skubię sprawdzając jej stan :D

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

20.07.2013 08:53

Bezy pieczemy w niezbyt mocno nagrzanym piekarniku przez dłuższy czas

Motorek

Zadanych pytań: 1446

20.07.2013 09:06

ja piekę w ciepłym piekarniku ok. 2 godz.

misia53

Zadanych pytań: 339

20.07.2013 00:59

nie jestem specjalistką od bez i chciałabym również poznać tajniki wypieku suchutkiej , chrupiącej bezy

Odpowiedzi (10)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

19.07.2013 23:29

Mam kilka przepisów na bezę. Podstawowa sprawa to piec w niezbyt gorącym piekarniku przez długi czas :)

sanielcia

Zadanych pytań: 34

19.07.2013 23:48

Lubię każdą beze :D

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.07.2013 07:23

beza tez mi czasami nie za bardzo wyjdzie ładnie urosnie a pózniej nie jest taka superi opadnie chętnie poczytam jak zrobić dobrą

Anna133

Zadanych pytań: 143

20.07.2013 08:21

Ja piekę najpierw w 150st cały czas patrzę czy ładnie rośnie , jak zaczynają sie robić pęknięcia szybko otwieram piekarnik , wietrzę i zmniejszam tem. do 100st i zostawiam na 1h zaleczy jakie mam bezy , płaskie czy wysokie , jak chcę ciagnace to krócej susze ,a jak nie to dłuzej :D przechowuje je często w pojemnikach ok 3tyg , mam jak znalazł na niespodziewanych gosci

Konczi

Zadanych pytań: 632

20.07.2013 08:41

Anna z pewnością wypróbuję Twój przepis

Alex_M

Zadanych pytań: 119

20.07.2013 09:36

chyba suszenie bez w niezbyt goracym piekarniku jest najlepsze. ale chetnie poczytam podpowiedzi kogos kto jest ekspertem w bezach :D

Katarina

Zadanych pytań: 21

20.07.2013 09:51

ktoś mi kiedyś powiedział ze trzeba piec w temperaturze 150 st z termo obiegiem ale nie wiem czy to prawda

Janina

Zadanych pytań: 159

20.07.2013 11:20

Mam parę przepisów ale we wszystkich jest jedno ważne! Bezę się nie piecze tylko trzeba cierpliwie i dużo czasu, bo bezy się suszy w piekarniku;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.07.2013 12:49

Lubię bezy zrumienione (białe też jem, ale nie przepadam tak, jak za lekko rumianymi) - wolę, kiedy w środku jest lekko ciągnąca :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.07.2013 13:13

wstawiam do piekarnika na 2godz.w niezbyt wysoką temperaturę i się suszy po tym czasie wyłączam i jest chrupiąca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak