Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Łucja

Zadanych pytań: 28

12.02.2013 23:00

przelewacie makaron zimną wodą?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ela15

Zadanych pytań: 1414

20.04.2015 09:06

tak, ja przelewam zimną wodą

Karolcia12

Zadanych pytań: 585

12.02.2013 23:30

oczywiście, trzeba go zahartować

Kulinarna Ja

Zadanych pytań: 15

01.04.2013 17:58

bardzo często tak robię

Odpowiedzi (7)

smerfetka79

Zadanych pytań: 154

12.02.2013 23:41

nie- dobre makarony tego nie wymagają.Poza tym lepiej łączą się z sosami i są gorące:)

treonina

Zadanych pytań: 1213

12.02.2013 23:50

dobrej jakości makarony nie muszą być przelewane zimną wodą :-)

Angelika10

Zadanych pytań: 938

13.02.2013 00:10

tak

ao_12

Zadanych pytań: 38

13.02.2013 06:15

nie, wtedy sos łatwiej "przylega" do makaromu

potri20

Zadanych pytań: 20

08.03.2013 10:41

Tak, żeby się nie skleił.

barb01

Zadanych pytań: 0

20.03.2013 20:57

Nie, dawno przestałam to robić. Wiem od Włochów, że nie hartuje się makaronów, nie ma takiej potrzeby i nic tego nie tłumaczy, pod warunkiem, że makaron jest dobrze ugotowany czyli al dente. Rozgotowany makaron, tak jak źle ugotowany ryż trzeba przepłukać zimną wodą, żeby się nie zbrylował :)

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

22.07.2016 18:34

tak zawsze przelewam kilka razy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak