Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.10.2014 18:53

Przygotowałam większą ilość ciasta na pizzę,które właśnie wyrasta a tu znajomi odwołali wizytę. Co zrobić z ciastem ? Jak je przechować choćby do jutra ? Czy takie ciasto można zamrażać ? Pomóżcie !!!

Odpowiedzi (37)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.10.2014 20:14

Spokojnie możesz zamrozić ,ja bym na twoim miejscu do jutra zostawiła w lodówce

anemon

Zadanych pytań: 163

27.10.2014 20:21

Ciasto na pizzę przechowywane w lodówce ma świetną konsystencję. Często celowo zagniatam ciasto wieczorem, wyrasta w lodówce, żeby następnego dnia piec pizzę. Miskę z ciastem nakryj folią spożywczą. W lodówce spokojnie możesz ciasto trzymać do tygodnia. Wielokrotnie wypróbowane przeze mnie.

Hrabina w kuchni

Zadanych pytań: 6

27.10.2014 20:29

Często przygotowuję większą ilość ciasta, które potem mrożę.

Seba

Zadanych pytań: 1313

27.10.2014 20:53

Ja nigdy nie mroziłem, nie pomogę :(

Alex_M

Zadanych pytań: 119

27.10.2014 20:57

ja bym zamroziła ;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

27.10.2014 21:03

ja bym nadmiar zamroziła

Ania84

Zadanych pytań: 67

27.10.2014 21:55

Pewnie przez noc w lodówce nic mu nie będzie :D

asiczekz

Zadanych pytań: 6

27.10.2014 22:14

w lodówce nic mu nie będzie, ale ciekawa jestem czy można by było przygotować pizzę, delikatnie ją podpiec, wystudzić i zamrozić? na czarną godzinę byłaby gotowa :)

pacpaw

Zadanych pytań: 266

27.10.2014 22:30

@asiczekz też można ale taka zajmie więcej miejsca. Upieczenie surowej pizzy to około 10-15 minut także aż tak długo czekać nie trzeba. A smakuje jak świeża. Ja zawsze przygotowuje 4-6 porcji ciasta i je mrożę.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

28.10.2014 06:49

Można i zamrozić i przetrzymać do jutra w lodówce.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak