Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

30.07.2015 12:53

Przygotowując zapiekanki z cukinią /w dość dużej ilości/ solicie ją najpierw i odstawiacie by puściła sok czy kroicie ją i od razu dodajecie ? po raz pierwszy robiłam zapiekaną w plasterkach cukinię z ziołami - cukinię pokroiłam i od razu dodałam zioła itp no i całość po upieczeniu topiła się w soku z cukinii:(

Najlepsze odpowiedzi (3)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

31.07.2015 12:42

wcześniej usuwam jak są duże pestki, solę i wodę odciskam, ze świeezych ogórków też usuwam duże pestki nie ma tyle wody w mizerii

Motorek

Zadanych pytań: 1446

31.07.2015 15:43

usuwam pestki i solę, następnie jak zrobi się sok to odlewam

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

30.07.2015 17:47

lekko solę i zlewam ten pierwszy sok

Odpowiedzi (28)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.07.2015 13:10

Ja najpierw kładę i całość posypuję wszystkimi przyprawami

bietka

Zadanych pytań: 563

30.07.2015 13:46

ja robię tak jak ty, a później przed podawaniem tą wodę zlewam :)

bietka

Zadanych pytań: 563

30.07.2015 13:47

ale można oczywiście najpierw posolić i później wydusić, to wtedy już tyle wody nie narobi w trakcie zapiekania :)

Janina

Zadanych pytań: 159

30.07.2015 13:54

Robię panierowane paluszki lub pół krążki w bułce, to najpierw po obraniu i pokrojeniu solę i na chwilę odczekuję, najdzie solą, puści sok to odlewam i smażę;)

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

30.07.2015 14:38

LEPIEJ POSOLIC I ODSACZYC WODE.

jola91

Zadanych pytań: 23

30.07.2015 14:38

Po pokrojeniu lekko solę i czekam, aż puści sok, potem go zlewam.

Konczi

Zadanych pytań: 632

30.07.2015 14:42

Zlewam sok z zapiekanki nie odstawiam jej wcześniej

berys18

Zadanych pytań: 1434

30.07.2015 14:43

lepiej posolić i zlać nadmiar soku

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

30.07.2015 14:53

jeśli duża ilość, to lepiej posolić i odlać sok

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.07.2015 14:55

sole wcześniej i odstawiam aż puści sok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak