Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Hanna5

Zadanych pytań: 405

01.12.2013 21:16

Przygotowujecie sobie jakieś danie wcześniej na wigilię, np. pierogi i zamrażacie?

Odpowiedzi (22)

Iwusia

Zadanych pytań: 242

02.12.2013 00:00

nie, wszystko robię dzień wcześniej

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

04.12.2013 08:44

Uszka , pierogi , kapustę z grzybami - bo uszka i pierogi i tak podaję smażone potem na rumiano, a kapusta z grzybami im więcej duszona tym lepiej. No i kompot z suszu i barszcz gotuję dzień wcześniej. Ciasta to oczywiste - piernik 5-6 dni wcześniej bo musi skruszeć, makowiec dzień wcześniej. Śledzie i rybę w galarecie - dzień wcześniej. Rybę po grecku dwa dni wcześniej.W Wigilie tylko- smażonego karpia , kisiel żurawinowy, kluski z makiem ( mak przygotowany przy pieczeniu makowca), grzyby suszone w cieście.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak