Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.07.2013 13:31

Przygotowywaliście kiedyś cynaderki?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.07.2013 13:33

nigdy nie robiłam ani bym nie zjadła

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

29.07.2013 13:35

nie nigdy nie robiłam i chyba tak już zostanie nie jadamy takich rzeczy

Janina

Zadanych pytań: 159

29.07.2013 13:40

Tak, robiłam w sosie i są bardzo pyszne;)

Odpowiedzi (25)

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.07.2013 13:33

jeszcze nigdy nie robilam, ale slyszalam, ze sa dobre

msmors

Zadanych pytań: 91

29.07.2013 13:36

nie robiłam

adelajda

Zadanych pytań: 234

29.07.2013 13:37

jeszcze nie robiłam ale teściowa moja robiła i muszę przyznać że dobrze zrobione są ok ...

emeslive

Zadanych pytań: 288

29.07.2013 13:40

Zdecydowanie wolę jeść cynaderki niż przygotowywać, jednak dwa razy robiłem je samodzielnie. Z całą pewnością należy je dobrze wymoczyć (2 - 3 godziny), i ze 3 razy obgotować zmieniając wodę. Podczas 1 - 2 gotowań nerki wydzielają z siebie dość charakterystyczny "zapach" i na ten czas dobrze jest pozbyć się z domu rodziny, co by nie kręcili nosem nad obiadem ;).

gosia1988

Zadanych pytań: 526

29.07.2013 13:43

nigdy jeszcze ich nie robiłam

berys18

Zadanych pytań: 1434

29.07.2013 13:43

nie, nie wiedziałabym nawet jak się do tego zabrać

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.07.2013 13:46

Jadłam, ale nie robiłam.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

29.07.2013 13:51

Bardzo często robię .Tak jak pisze emesvile - to czy cynaderki będą smaczne zależy od tego czy będą dobrze oczyszczone ( trzeba przeciąc na pół i usunąć moczowody) , wymoczone ( ja zmieniam kilka razy wodę ) i kilka razy obgotowane. Potem uduszone do miękkości z cebulką i podane w sosie który sie zrobi są cudowne.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.07.2013 13:53

Nie robiłam jeszcze, bardzo je lubię mama zawsze podawał je z kaszą jęczminną

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

29.07.2013 13:54

nie, nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak