Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Justi2401

Zadanych pytań: 10

28.07.2015 12:36

Przyznam szczerze, że nigdy nie jadłam boczniaków. Mój Mąż ostatnio spróbował ich u znajomego i koniecznie chce, żebym mu przygotowała. Jak smakują? Jakie fajne potrawy można z nimi przygotować?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Damiano

Zadanych pytań: 0

31.07.2015 15:35

ja lubię jajecznicę z boczniakami

Motorek

Zadanych pytań: 1446

28.07.2015 21:13

z boczniaków uwielbiam flaczki

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

31.07.2015 07:55

smaczne są w panierce i usmażone, dodane do jajecznicy, flaczki, farsz do roladek

Odpowiedzi (34)

pestka

Zadanych pytań: 424

28.07.2015 12:53

Można z nich zrobić zupę, sos, panierować i usmażyć, zapiekanki , flaczki

misia53

Zadanych pytań: 339

28.07.2015 12:55

ja robiłam rosół z boczniakami i panierowane- lubię boczniaki

berys18

Zadanych pytań: 1434

28.07.2015 12:56

ja bardzo lubię boczniaki - w sosie, panierowane, robiłam też flaczki z boczniaków

mysza75

Zadanych pytań: 96

28.07.2015 13:00

boczniaki sa pyszne, najlepsze dla mnie przyrządowe jako kotlety schabowe, robię też boczniaki ala flaczki

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.07.2015 13:07

jadłam panierowane były pyszne ale sama nie robiłam :)

bietka

Zadanych pytań: 563

28.07.2015 13:07

ja również jeszcze nigdy nie jadłam boczniaków

Ifa

Zadanych pytań: 16

28.07.2015 13:08

Uwielbiam boczniaki, a można z nich wyczarować wiele, np. dodać jako farsz do roladek drobiowych, podsmażone na maśle świetnie smakują jako dodatek do zupy, robię też sos z boczniaków z koperkiem. Albo najbardziej popularne panierowane w bułce i usmażone. Można też użyć ich do tarty, wcześniej podsmażyć na masełku.

Ola1young

Zadanych pytań: 7

28.07.2015 13:16

wolimy pieczarki i grzyby leśne

olyabuziaczek

Zadanych pytań: 4

28.07.2015 13:16

też jestem ciekawa jak smakują

Renataj

Zadanych pytań: 1275

28.07.2015 13:30

Proponuje pokroić w paseczki /nóżki odrzucamy/,podsmażyć na masełku, dodać paprykę pokrojoną w paseczki doprawić solą i pieprzem i na koniec dodać śmietankę do sosów i zup i podać np. z ryżem lub kuskusem. Jak dla mnie bardzo smaczne ale każdy ma własne ulubione smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak