Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

26.05.2015 18:00

pytanie do osób, które same robią cukier waniliowy, dałam ziarenka z 2 lasek + laski też zostawiłam i szklanka cukru czy to wyjdzie ?

Odpowiedzi (24)

dollce

Zadanych pytań: 0

26.05.2015 20:12

pewnie że wyjdzie ;)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

26.05.2015 20:23

Oczywiscie ze wyjdzie, spokojnie możesz dosypać jeszcze jedną szklankę cukru. Tylko musi chwilę postać nie bedzie efektu tak od razu. Tak ze dwa tygodnie powinno wystarczyc żeby otrzymać aromatyczny cukier waniliowy.

Danka

Zadanych pytań: 2

26.05.2015 20:58

pewnie że będzie dobry :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

26.05.2015 21:57

Wyjdzie :)Musi chwilę postać, żeby aromat wanilii "przegryzł" się z cukrem. Jak nasypiesz zbyt dużo cukru to nie uperfumujesz tym ciasta :)

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

26.05.2015 22:08

Wystarczy do cukru włożyć laskę wanilii nawet bez wybierania ziarenek ze środka, a i tak wyjdzie ; )

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

27.05.2015 01:04

będzie mocniejszy i możesz mniej go dodać do ciast

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

27.05.2015 05:55

pewnie, że wyjdzie

borgia

Zadanych pytań: 89

27.05.2015 07:49

A jak będziesz używać kolejnych lasek - nie wyrzucaj. Jeśli je gotowałaś, po prostu umyj, wysusz i dorzuć do cukru. Dosypując go trochę. Cukier możesz uzupełniać pozostawiając te laski w nim - oczywiście do czasu. Wyschną na wiór, ale łatwo je usunąć.Nie zdziw się, jak cukier Ci zżółknie :)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

27.05.2015 09:23

ja mieszam wnętrze laski wanilii z cukrem(1 laska i 3/4 szkl.cukru) w moździerzu,żeby go lekko rozdrobnić,a laski dorzucam potem do cukru i całość szczelnie zamykam

Anna133

Zadanych pytań: 143

27.05.2015 09:50

dzięki za porady, to nie będę dosypywać, bedzie mocniejszy, a lasek nie wyrzucę tylko zostawię w słoiku na dłużej :) Bo ten sklepowy wanilinowy, a nie waniliowy to woła o pomstę do nieba !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak