Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

25.03.2015 07:41

Pytanie kieruję do tych, co robią domowe wędliny i kiełbasę albo się w tym bardzo dobrze orientują: 1. W jakiej temp. i jak długo wędzicie kiełbasy? Parzycie je później? Moja ostatnia wędzona miała trochę twardą skórę :( 2. Robiliśćie już kabanosy? Ja tylko frankfurterki, a mam ochotę na świąteczne kabanosiki :) Miłego dnia!

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ali

Zadanych pytań: 0

25.03.2015 07:51

Nie ma jednej i prostej odpowiedzi. Zależy od tego co chcesz zrobić, jaki chcesz efekt końcowy. Niektóre rzeczy wędzę krótko i w wysokiej temperaturze, niektóre wiele godzin w niskiej. Różnie, zależy co chcę zrobić. Niektóre potem parzę, niektóre nie wymagają parzenia. Najlepiej po prostu korzystaj ze sprawdzonych przepisów, tam zawsze jest napisane co i jak robić.

Ali

Zadanych pytań: 0

25.03.2015 10:39

Mancia, sprawdzone przepisy znajdziesz na moim blogu www.chleby.info, ale akurat kiełbas, póki co, tam nie ma. Pisuję też artykuły (razem z przepisami) na portal dobrakielbasa.pl. Zajrzyj tam, poszukaj. Akurat niedługo powinni opublikować mój nowy artykuł właśnie na temat takiej swojskiej kiełbasy, idealnej na kanapki czy do świątecznego koszyczka.

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

25.03.2015 08:03

Ali, masz może jakiś sprawdzony przepis na dobrą kiełbasę? (taką do chleba, tradycyjną, swojską)

Odpowiedzi (3)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

25.03.2015 08:10

Ja robię taką kiełbaskę i bardzo smaczna http://www.doradcasmaku.pl/przepis/346090/domowa-kielbasa-wiejska.html jeśli ma Pani jakieś pytania to proszę napisać w wiadomości prywatnej , pozdrawiam :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.03.2015 08:39

@Maridka 19 wspaniała kiełbasa ,właśnie taką lubię mocno uwędzoną ,na pewno jest smaczna.Ja Wam powiem,że też wolę domowe kiełbaski ,mam dosyć sklepowych. Te sklepowe wytrzymują 3 dni i robią się zielone :(

Maridka19

Zadanych pytań: 59

25.03.2015 10:20

@Margol dziękuję ja już bardzo rzadko kupuję sklepowe wędliny , wolę zrobić w domu i wiem że będzie smaczna w 100% Margol zgadzam się z Twoją opinią .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak