Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ewa

Zadanych pytań: 5

01.10.2013 16:07

Rada: co zrobić, aby pozbyć się z brukselek nieprzyjemnej goryczy? Brukselki myjemy, odcinamy część od strony głąbu, nacinamy krzyżyk. Gotujmy w posolonej wodzie z łyżką cukru. Dzięki temu - oraz dzięki nacięciu- podczas gotowania wymyjemy przykrą gorycz brukselek.

Odpowiedzi (16)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

01.10.2013 17:40

muszę wypróbować

Ania67

Zadanych pytań: 1134

01.10.2013 18:47

zawsze tak robię- działa

Ania321

Zadanych pytań: 179

01.10.2013 19:53

dobra rada, przyda się jak najbardziej :)

Trzy talerze

Zadanych pytań: 0

01.10.2013 21:38

Można tez ją przemrozić w zamrażarce do tego przed gotowaniem wycinamy w z nich głąby.

Róża1

Zadanych pytań: 7

01.10.2013 21:56

ja cukier też stosowałam , ale o nacięciu nie słyszałam:-)

misia53

Zadanych pytań: 339

02.10.2013 19:05

i do tego troszkę mleka dolać i brukselka wyjdzie prima sort!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak