Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

treonina

Zadanych pytań: 1213

11.12.2011 11:29

Rada: do odkamieniania czajnika zamiast octu lepiej użyć kwasku cytrynowego - działa lepiej i nie ma nieprzyjemnego zapachu

Odpowiedzi (4)

Lidia6

Zadanych pytań: 475

11.12.2011 12:01

dobrze wiedzieć właśnie potrzebowałam coś do od kamienienia czajnika

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

11.12.2011 12:24

czy działa lepiej to nie wiem, ale zapachu rzeczywiście mniej

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

11.12.2011 18:46

jak jest bardzo zawalony kamień to kwasek sobie nie da rady.

treonina

Zadanych pytań: 1213

13.12.2011 12:37

Poradzi sobie tylko trzeba naleć zimnej wody do czajnika w ilości 1-1,5 szklanki i zagotowywać ją z kwaskiem cytrynowym najlepiej sypanym kilka razy w czajniku (zagotować wodę z kwaskiem następnie pokrywę czajnika zostawić otwartą i poczekać aż woda ostygnie a następnie znowu zagotować i tak kilka razy) i nie na 100% sobie kwasek poradzi! Trzeba tylko trochę cierpliwości!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak