Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

norweska20

Zadanych pytań: 400

18.12.2013 18:22

Rada: Gdy sos pomidorowy jest zbyt kwaśny- dobrym sposobem na poprawę smaku jest dodanie do niego kilku łyżek marchewki startej na tarce o drobnych oczkach. Całość należny wymieszać i chwileczkę dusić.

Odpowiedzi (26)

olla85

Zadanych pytań: 24

18.12.2013 19:41

Dzięki za radę :) Bardzo przydatna. Ja właśnie ostatnio robiłam sos pomidorowy do makaronu i wyszedł mi trochę za kwaśny ( choć mnie osobiście to nie przeszkadza, ale domownicy trochę kręcili nosem ) i nie wiedziałam co zrobić aby zmienić ten smak. Raczej nie obawiam się, żeby to jakoś diametralnie zmieniło smak sosu. Przecież do bolognese też się dodaje marchewkę. Na pewno skorzystam z tej porady :)

Justynka958

Zadanych pytań: 1

18.12.2013 19:49

Dzięki za radę :)

Dorota59

Zadanych pytań: 950

18.12.2013 20:09

dobrze wiedzieć, dzięki bardzo za podpowiedź

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

18.12.2013 20:26

Przydatna rada

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.12.2013 21:27

super rada.

Michał2

Zadanych pytań: 32

18.12.2013 22:48

dzięki będę pamiętać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak