Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

23.02.2013 09:37

RADA Jeżeli chcecie, żeby ugotowane jajko dobrze odstawało od łupinki - do wody w której gotujecie jajka dodajcie odrobinę octu

Odpowiedzi (3)

wiola333

Zadanych pytań: 155

23.02.2013 09:39

to jest mit wg mnie, to czy jajko obiera się dobrze zależy od świeżości jajka, jaka kupowane w marketach sa małoświeże i zawsze dobrze się obierają, jakbyś wzięła jajko prosto od kury gotowała z octem bądź solą to nic ci nie pomoże dobrze napewno się nie obierze bo jest świeże.

Konczi

Zadanych pytań: 632

23.02.2013 09:54

oj wg mnie również mitowe podejście

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

23.02.2013 10:39

Radę taką dostałam kiedyś od Szefowej kuchni w 3 gwiazdkowym hotelu - sprawdzałam i u mnie działa :-) A jadam jajka prosto od kury - mam to szczęście

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak