Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

18.08.2010 09:36

RADA: rdzę z metalowych blaszek do pieczenia możemy usunąć posypując je grubą solą, odstawiając na ok. 30 min. a potem przecierając je kawałkiem słoniny (może być sama skórka). Drobinki soli zmieszane z tłuszczem zetrą rdzę - trzeba blaszkę potem dokładnie wymyć i wysuszyć. Można też w celu zabezpieczenia natrzeć ją lekko olejem roślinnym.

Odpowiedzi (2)

ewasylwia

Zadanych pytań: 29

18.08.2010 11:13

Dzięki za radę właśnie takiej potrzebowałam

Ewa111

Zadanych pytań: 103

18.08.2010 17:35

Ja też wypróbuję ten sposób na rdzę na moich blaszkach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak