Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

18.04.2016 18:17

robicie domowe masło czekoladowe?

Odpowiedzi (64)

berys18

Zadanych pytań: 1434

18.04.2016 20:51

nie robię takiego masła

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

18.04.2016 21:01

Czasem robię.... dużo orzechów, czekolady roztopionej... odrobina masła, gorzkie kakao... czasem z ziarnami słonecznika:) Ale staram się nie za często bo potem się robią boczki:)

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.04.2016 21:33

I ja jeszcze nie robiłam masła czekoladowego...

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

18.04.2016 21:44

Jeszcze nie robiłam takiego masła, ale na pewno jest smaczne i godne polecenia. Poszukam na nie przepisu.

bietka

Zadanych pytań: 563

18.04.2016 21:47

jeszcze nie robiłam :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.04.2016 22:30

Nie robiłam jeszcze nigdy

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

18.04.2016 22:38

nie robiłam jeszcze

norweska20

Zadanych pytań: 400

18.04.2016 23:46

nie robiłam jeszcze

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

19.04.2016 00:05

Składniki : 200 g czekolady mlecznej, 60 g orzechów laskowych / włoskich, 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 200 g masła śmietankowego. Piekarnik nagrzać do 200 st.C. Orzechy ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika i uprażyć na rumiano (około 5 minut). Uważać żeby się nie spaliły. Gdy ostygną zmielić w blenderze. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać pokrojone w kostkę masło i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Teraz naczynie z masą czekoladową wyciągamy z wody i powoli wlewamy skondensowane mleko dokładnie mieszając. Na koniec wsypujemy zmielone orzechy i całość raz jeszcze dokładnie mieszamy. Powstałe masełko czekoladowe przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę aby masa lekko stwardniała.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

19.04.2016 06:17

nie robiłam, bo nie ma komu jeść ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak