Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

01.04.2014 10:25

Robię domowy twaróg z mleka od naszej krowy, więc mleka pod dostatkiem. Chce porobic zapas i zamrozic żeby nie bawic się procesem wyrabiania sera co 3 dni. Mrozicie twaróg? Jak długo można go trzymac w zamrażalce?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

01.04.2014 13:06

Zamrażam twaróg wiejski ale już zmielony i z przeznaczeniem do pieczenia sernika. Natomiast na świeżo do spożycia nie jest dobry po rozmrożeniu;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.04.2014 11:43

Wiele razy mroziłam twaróg. Nie robię tego regularnie, ale raczej od przypadku. Zauważyłam, że jedynie konsystencja się czasami zmienia na bardziej kruchą. Im więcej tłuszczu w twarogu - tym lepsza konsystencja po rozmrożeniu. Najbardziej "sypie się" ser chudy. W smaku nie ma różnicy, jak dla mnie, jeśli oczywiście zastosuje się dobre i szczelne opakowanie. Zwykły woreczek śniadaniowy nie nadaje się! Najlepsze są pudełka ze szczelną pokrywką lub zakręcany słoik. Bywa, że chudy lub półtłusty ser przed zamrożeniem daje się kroić w plasterki, a po rozmrożeniu bardzo się kruszy. Ale nic złego poza tym się z nim nie dzieje.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

01.04.2014 12:59

bardzo rzadko mrożę ale nie jest już taki smaczny.

Odpowiedzi (21)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

01.04.2014 11:40

ja kiedyś zamroziłam twaróg i był do jedzenia niedobry, jakiś taki wodnisty,grudkowaty, twaróg był ze wsi od ciotki, od tego czasu nigdy nie mrożę twarogów żadnych

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

01.04.2014 11:49

Mrożę twaróg choć zdaję sobie sprawę że zmienia się jego konsystencja. Jak robię pastę do kanapek, to wystarczy tylko go dokładnie utrzećna jednolita masę i dodać śmietanę oraz szczypiorek.

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

01.04.2014 12:31

Mrożę, ale nie należy trzymać go zbyt długo.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.04.2014 12:33

Też zamroziłam i mi nie smakował

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

01.04.2014 13:28

tak zawsze mroże

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

01.04.2014 13:36

zamrażam i po rozmrożeniu używam do sernika

Klausia

Zadanych pytań: 251

01.04.2014 14:03

Mroziłam kilka razy i po rozmrożeniu jest bardziej grudkowaty, ale coś za coś. Lepiej tak niż wyrzucić :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.04.2014 14:35

Mroziłam wiele razy, na sernik potem go wykorzystywałam. Trzymam w lodówce około 3 tygodni

Lidzia

Zadanych pytań: 21

01.04.2014 15:31

Twarogu i wyrobów z niego nie powinno się mrozić. Kruszy się i nie jest najlepszy w smaku.

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

01.04.2014 16:35

wszystko co się zamrozi nie ma już dobrego smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak