Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jumper123

Zadanych pytań: 24

11.09.2015 10:52

Słuchajcie znajomi oddali mi głowę ze świni bo mieli świniobicie macie pomysł co z takiej głowy można zrobić bo nie mam pomysłu myślałem nad głowizno ale jakieś inne propozycje

Najlepsze odpowiedzi (3)

paulina2157

Zadanych pytań: 17

11.09.2015 11:12

nic mi nie przychodzi go łowy jak można by ją wykorzystać, mój wujek gotował kroił to mięso a później robił taki salceson z tego w galarecie ale nie znam dokładnego przepisu

bietka

Zadanych pytań: 563

11.09.2015 11:45

gdybyś miał jeszcze nogi albo inne kości to mógłbyś zrobić galaretę :)

adelajda

Zadanych pytań: 234

11.09.2015 16:54

moja babcia gotowała galaretę ...niestety nie znam przepisu

Odpowiedzi (12)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

11.09.2015 11:22

Może jakiś wywar ?

Habibi

Zadanych pytań: 690

11.09.2015 11:38

Ja bym ją utorowała, jeśli masz taki duży gar, obrała mięsko i wykorzystała do farszu na pierogi czy krokiety albo do przygotowania domowego pasztetu. Oczywiście glowizna w galarecie do sloika też mile widziana :)

Jumper123

Zadanych pytań: 24

11.09.2015 11:59

zastanawiam się tez właśnie nad salcesonem własnej roboty

paula191919

Zadanych pytań: 54

11.09.2015 12:42

JA słyszałam, że nie którzy z głowy robią pasztet.... ciocia tak robi...

mariuszek8

Zadanych pytań: 10

11.09.2015 13:06

A może jakiś farsz do czegoś...

Konczi

Zadanych pytań: 632

11.09.2015 13:44

uuu ja bym się jej pozbyła ....

Janina

Zadanych pytań: 159

11.09.2015 14:35

Głowizna to najlepsza na salceson albo na pasztet;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.09.2015 14:46

To i ja przy okazji się dowiem, bo nigdy nie robiłam nic z głowy świni

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

11.09.2015 14:59

Z głowizny to jedynie salceson lub dodać jeszcze inne mięso i zrobić pasztet

ilka01

Zadanych pytań: 6

11.09.2015 15:02

chyba najlepiej salceson

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak