Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kuklik

Zadanych pytań: 604

16.02.2014 04:16

Słyszałam o smalcu i oleju przeznaczonych do smażenia w bardzo wysokiej temperaturze ale nie wiem dokładnie o co chodzi?

Najlepsze odpowiedzi (3)

dorrota

Zadanych pytań: 10

16.02.2014 08:29

nigdy się z czymś takim nie spotkałam, zawsze używam zwyczajny olej słonecznikowy lub smalec

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.02.2014 08:29

Jest coś takiego jak frytura w której można smażyć:)ale ja nigdy nie miałam:)

Klausia

Zadanych pytań: 251

16.02.2014 08:47

Smalec przeznaczony do wysokich temperatur to łój wołowy, czyli tzw. nerkówka. Co do oleju to jest to olej kokosowy. Są to tłuszcze najbardziej trwałe.

Odpowiedzi (8)

kuklik

Zadanych pytań: 604

16.02.2014 04:19

Ponoć rewelacyjnie się w smaży pączki i frytki ale nie dopytałam się szczegółów

ao_12

Zadanych pytań: 38

16.02.2014 08:52

Jest jeszcze olej ryżowy, posiada wysoką temperaturę dymienia,która wynosi aż 254°C. Dzięki temu podczas smażenia, potrawy dochodzą szybciej i tracą mniej wartości odżywczych.

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.02.2014 08:59

słyszałam o oleju ryżowymi fryturze ale nie kupuję takich ze względu na cenę smaż na zwykłym oleju

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.02.2014 09:12

nie słyszałam o tych tłuszczach

mirecka12

Zadanych pytań: 66

16.02.2014 09:16

hm... nie słyszałam o takich

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

16.02.2014 11:01

O sma;cu nie słyszałam ale czytałam o oleju kokosowym, bo chyba o niego chodzi. Niestety cena mnie odstraszyła.

gosia561

Zadanych pytań: 1389

16.02.2014 15:00

smalec jest najlepszy do wysokich temperatur

ZEWA

Zadanych pytań: 190

16.02.2014 21:28

Do smażenia w wysokich temperaturach nadaje się płynna frytura. Ja kupuje ją w Makro. Można w niej smażyć więcej razy niż na oleju. Frytura też jest w blokach ale polecam tę płynną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak