Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Madzik239

Zadanych pytań: 15

18.03.2016 19:03

Szukam fajnego przepisu na chleb.Może być razowy lub żytni. Ważna dla mnie jest wartość kaloryczna..oczywiście im mniej tym lepiej :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.03.2016 07:24

chleb upieczony na zakwasie i bez zbędnych dodatków w postaci wysokokalorycznych ziarenek oleistych (słonecznik, len, dynia, sezam) zawsze będzie miał główną ilość kalorii pochodzącą od zboża, z jakiego jest wypiekany! a tutaj nie masz szczególnej możliwości, aby zredukować tę kaloryczność... ew. dodatek czystych otrąb może nieco pomóc, ale musisz pamiętać, aby te otręby były pszenne albo żytnie, a w żadnym wypadku nie owsiane...

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.03.2016 08:55

nigdy się nie zastanawiam ile on będzie miał kalorii piekę z mąki pełnoziarnistej lub orkiszowy

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

19.03.2016 16:16

zajrzyj do moich przepisów, znajdziesz kilka propozycji na chleb żytni i paleo (bezglutenowy)

Odpowiedzi (13)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.03.2016 19:58

razowy to określenie chleba z mąki z pełnego przemiału. może być więc chleb żytni razowy ;) albo pszenny razowy, orkiszowy razowy itd. mam sporo przepisów na chleby, ale nie mam pojęcia, który byłby najmniej kaloryczny. ziarna podnoszą kaloryczność ale za to dostarczają dobrych składników, więc czy warto z nich rezygnować? polecam jednak chleb żytni (niekoniecznie razowy) na zakwasie z umiarkowaną ilością różnych ziaren: słonecznik, siemię lniane, pestki dyni

Damiano

Zadanych pytań: 0

18.03.2016 21:45

chętnie skorzystam z tak dobrych przepisów

Róża1

Zadanych pytań: 7

19.03.2016 00:19

ja nie piekłam jeszcze nigdy chleba , ale chętnie poczytam Wasze propozycje :-)

Klausia

Zadanych pytań: 251

19.03.2016 05:38

Jeśli chce się spożywać chleb to trzeba się niestety liczyć z kaloriami, szczególnie kaloryczne to takie z ziarnami, ale za to dużo zdrowsze. Kaloria kalorii nie jest równa.

dom-agi

Zadanych pytań: 2

19.03.2016 09:05

Ja proponuję chleb z marchewką z mąką orkiszową i pszenną pełnoziarnistą, nie jest on w pełni razowy, ale na pewno zdrowszy od białego, na drożdżach z dużą ilością pestek z dyni :)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

19.03.2016 10:27

też chętnie skorzystam z przepisu

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.03.2016 15:19

Zapraszam do mojej księgi, tam znajdziesz wiele przepisów na chlebki

ben-ka

Zadanych pytań: 459

19.03.2016 16:31

Nigdy się nie zastanawiałam nad tym jak obniżyć kaloryczność chleba :) Może z dodatkiem dyni byłby mniej kaloryczny.

Janina

Zadanych pytań: 159

19.03.2016 17:55

Piekę chleb z ziarnami oraz inne np. pszenno-żytni tez jest pyszny, grahamkowy,. Smak chleba od czasu do czasu lubię sobie zmienić;))

Iwonakk

Zadanych pytań: 0

19.03.2016 18:17

Niestety chleba nie piekę, ale chętnie skorzystam z podanych tu podpowiedzi i spróbuję zacząć to robić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak