Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Klausia

Zadanych pytań: 251

06.10.2013 19:23

Szukam inspiracji co mogę zrobić z dyni oprócz zupy i ciasta, których mam już dość :D

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.10.2013 19:31

ja bardzo lubię kompot z dyni; dynia, ocet, cukier, gożdziki, laska cynamonu

pestka

Zadanych pytań: 424

06.10.2013 19:32

naleśniki z dynią i serem białym, wegetariańskie risotto z dynią,makaron z dynią, pierogi z dynią , kopytka dyniowe, racuszki z dyni

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.10.2013 19:41

możesz zrobić marynowaną w słoiczki

Odpowiedzi (23)

Monia

Zadanych pytań: 7

06.10.2013 19:41

Poczekaj do Halloween... będziesz miała fajną zabawę z dynią :D

Gary Michy

Zadanych pytań: 25

06.10.2013 19:45

Dynie można dodać do zupy np. minestrone, marchwianki. Można dodać ją do dań jednogarnkowych np. casserole, gulasz. Fajnie smakuje jako farsz pierogów lub dodatek do kopytek :)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

06.10.2013 19:50

ja zrobiłabym marynowaną

irekruminski

Zadanych pytań: 0

06.10.2013 19:51

Marnowana do słoiczków, racuszki dyniowe

Papryczka

Zadanych pytań: 608

06.10.2013 19:52

możesz dodać do zapiekanki lub deseru

pati100015

Zadanych pytań: 10

06.10.2013 19:52

można wykorzystywać tartą surową dynię (np. do racuchów) lub też usmażoną lub ugotowaną w kawałkach (np. do makaronu, dań jednogarnkowych, zapiekanek, ryżu), można zrobić puree, z miąższu dyni zrobimy zupę, racuchy, farsz do naleśników, ciasto. Pestki nadają się do sałatki lub ciasta a z oleju można dressing do sałatki.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

06.10.2013 20:07

Polecam leczo - działanie jak przy cukinii :)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

06.10.2013 20:19

placki, kluski, do pierogow, nalesnikow, dżem można zrobić, zamarynować na ostro, zamrozić na zimę ;)

marzencia2007

Zadanych pytań: 394

06.10.2013 20:22

możesz dodać do mięsa

gosia56

Zadanych pytań: 466

06.10.2013 20:27

polecam pierogi z dynią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak