Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

15.12.2015 14:23

Szukam pomysłu na zwiędniętą rukolę. Mam jeszcze sporą paczkę, ale na sałatkę się nie nadaje. Myślałam, żeby zrobić z niej pesto, albo jak szpinak na patelni. Próbowaliście kiedyś?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Damiano

Zadanych pytań: 0

16.12.2015 16:32

można drobno pokroić i dodać do jajecznicy

Motorek

Zadanych pytań: 1446

15.12.2015 17:25

zrób pastę jajeczną, dodaj posiekaną rukolę

Habibi

Zadanych pytań: 690

16.12.2015 09:04

jeśli zrobisz z niej pesto, nie będziesz z niego zadowolona! spróbuj zalać rukolę możliwie jak najzimniejszą wodą i pozostaw na pół godziny - jeśli jest mocno zwiędnięta po tym zabiegu, to już się do niczego nie nadaje! kiedyś taką rukolę i inne zieleniki dosuszałam na kaloryferze lub na słońcu i zjadała ją moja króliczka, ale już jej niestety nie ma, więc wyrzucam...

Odpowiedzi (10)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

15.12.2015 15:09

pesto jak najbardziej można też zrobić zdrowy koktajl

pestka

Zadanych pytań: 424

15.12.2015 15:12

zrobiłabym pesto - a potem można go podać z makaronem i łososiem lub kremowy serek z rukolą na kanapki

Klausia

Zadanych pytań: 251

15.12.2015 15:22

Jako dodatek do koktajlu.

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.12.2015 17:08

zużyłabym ją do koktajlu lub posiekałabym i zrobiłabym z nią makaron

Gracer

Zadanych pytań: 124

15.12.2015 17:24

pesto będzie fajnym rozwiązaniem

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

15.12.2015 21:31

Tak, zrób pesto, szpinak na patelni, pastę jajeczną z rukolą, makaron z rukolą, koktajl.

Ifa

Zadanych pytań: 16

16.12.2015 06:31

Dodaj trochę wody i zmiksuj i dodaj do jakiejś zupy, wzbogaci jej smak. Albo dodaj zmiksowaną do twarożku i posmaruj naleśniki.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

16.12.2015 18:49

Polecam pesto :) Uwielbiam domowe pesto, a to z rukoli jest jednym z moich ulubionych. Rukolę można też odświeżyć skrapiając ją zimną wodą i owijając w ręcznik papierowy, schować do lodówki.

bertpvd

Zadanych pytań: 19

17.12.2015 09:18

ja bym polecił pesto z orzechami :)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

18.01.2016 21:59

najlepiej do koktajlu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak