Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

11.09.2015 22:07

Szukam propozycji na soczysty schab pieczony w całości ? Jakie dodatki, przyprawy proponujecie ? Lepiej upiec w przykrytym naczyniu żaroodpornym czy rękawie ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Jumper123

Zadanych pytań: 24

11.09.2015 22:18

ja piekę w rękawie lub w folii aluminiowej

Janina

Zadanych pytań: 159

11.09.2015 23:53

Wolę w rękawie w marynacie ziołowej z dodatkiem czosnku i papryki mielomnej;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.09.2015 00:18

Piekę najczęściej w rękawie,zamarynowany wcześniej w ziołach :)

Odpowiedzi (19)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

11.09.2015 22:57

Ja piekę w naczyniu żaroodpornym w musztardzie, miodzie, majeranek, pieprz, śliwki

Habibi

Zadanych pytań: 690

12.09.2015 06:18

Kawałek schabu marynuję, potem osuszam na ręcznikach papierowych, szybko obsmazam że wszystkich stron i gorący pakuję do woreczka z warzywami i przyprawami. Podlewam kilkoma łyżkami wody i piekę w gorącym piekarniku ok godzinę na każdy kg, a potem zostawiam przynajmniej na pół godz.w zamkniętym piekarniku.

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

12.09.2015 08:20

Ja polecam wersję gotowaną z tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/348715/soczysty-gotowany-schab.html Choć i w rękawie też powinien wyjść soczysty :)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

12.09.2015 08:29

ja piekę w rękawie a wcześniej całą noc marynuję w ziołach

bertpvd

Zadanych pytań: 19

12.09.2015 09:15

ja marynuję mięso jeden dzień i nazajutrz piekę w rękawie :) co do dodatków - to używam ziół.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

12.09.2015 09:19

ja piekę w naczyniu żaroodpornym, z dodatkiem ulubionych ziół

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.09.2015 09:21

polecam schab ponacinany i ułożone w nim suszone śliwki, morele, żurawinę wcześniej namoczone w winie http://www.doradcasmaku.pl/przepis/311338/schab-z-suszonymi-owocami-na-winie.html

Renata9

Zadanych pytań: 329

12.09.2015 09:24

Zapraszam do mojej księgi, tam znajdziesz przepis na soczysty schab w całości, ja akurat piekłam go bez przykrycia.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

12.09.2015 09:35

ja robię najpierw marynowany przez całą noc w dużej ilości czosnku i majeranku, potem obsmżam a następnie dolewam wodę pod przykryciem piekę

anemon

Zadanych pytań: 163

12.09.2015 09:48

Ja zdecydowanie wolę piec mięso w naczyniu z pokrywą, bo nie lubię tych foliowych worków. Aby schab był soczysty nie należy go piec zbyt długo, a po wyłączeniu piekarnika zostaw mięso w naczyniu jeszcze na jakieś 15 minut, a zobaczysz, że będzie idealne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak