Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

10.11.2013 14:22

Szukam przepisu na smaczne mięsko ze słoika macie sprawdzone przepisy wypróbowane przez Was samych ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

10.11.2013 15:17

Robiłam mięso kiełbasiane w słoikach i jest wspaniałe. Poza tym można zrobić różne mięsa z gulaszem, z rosołem - wtedy wuchodzi mięsko w galarecie. Zawszse należy bardzo długo zpiekać albo pasteryzować, duże słoiki: 1-szy dzień godzinę a na następną dobę 45 minut;)

plocia

Zadanych pytań: 561

10.11.2013 23:08

Nigdy nie jadłam takiego mięska i nawet nie wiedziałam że samemu też można zrobić, na pewno wypróbuję gdy kupię świnkę od gospodarza.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

10.11.2013 15:46

w mojej księdze znajdziesz przepis na domową konserwę :) nawet jakieś 3tygodnie temu mama robiła taką kiełbaskę do słoika, jeden słoik jeszcze jest - bardzo bardzo dlugo można trzymać w lodówce (pod warunkiem że nie otwieramy)

Odpowiedzi (14)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

10.11.2013 14:25

Nie mam takiego przepisu, bo nie robię mięsa do słoika.

alaaa

Zadanych pytań: 201

10.11.2013 14:28

ja nigdy nie robiłam przeraża mnie to baaardzo długie pasteryzowanie

Milka100

Zadanych pytań: 76

10.11.2013 14:34

Nie robiłam ale dobry jest kurczak w rosole w słoiku

Jolie

Zadanych pytań: 9

10.11.2013 14:42

ja znalazłam ostatnio przepis, że powinno się włożyć surowe mięso mielone gdzieś troszkę powyżej połowy słoika, gotować słoik przez godzinę, odstawić i następnego dnia też przez godzinę gotować. Chyba jakoś tak :D

idealme

Zadanych pytań: 62

10.11.2013 14:48

ja nie mam, ale moja przyszła teściowa robi takie nie wiem jak ale wychodzą pyszne :)

dodi

Zadanych pytań: 256

10.11.2013 14:50

ja też nie robiłam ale jadłam-pyszne. Widziałam ostatnio przepis na DS.

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.11.2013 15:46

kiełbasę słoikową tylko robiłam, http://www.doradcasmaku.pl/przepis/277917/kielbasa-sloikowa-trzy-gatunki-miesa.html

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

10.11.2013 16:27

Mięsa jako takiego nie robiłem, ale kiełbasę tak. Zamiast do flaka pozostały farsz wkładałem do słoika i pasteryzowałem 3 razy. Smak super :)

eliza135

Zadanych pytań: 408

10.11.2013 16:53

niemam takiego przepisu ale kiedyś robili je moi rodzice i było smaczne ale niestety nie pamiętam

Katarzyna34

Zadanych pytań: 98

10.11.2013 17:32

dobry przepis do znalezienia w mojej książce przepisów polecam wypróbowany wielokrotnie przez całą moją rodzine

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak