Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dorrota

Zadanych pytań: 10

02.11.2014 09:11

Szukam zdrowych pomysłów na wykorzystanie żółtek (wyłącznie), najlepiej bez cukru;) Macie może jakieś ciekawe propozycje?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

02.11.2014 10:23

ciasteczka kruche

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.11.2014 13:35

jeśli bez cukru to pozostaje jedynie maseczka na włosy lub domowy majonez a jak deser to tylko z cukrem :)

Gracer

Zadanych pytań: 124

02.11.2014 10:31

Ja też stawiam na budyń ale może i ciasteczka z fruktoza są pyszne

Odpowiedzi (19)

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.11.2014 09:59

Bez cukru, to trochę trudno będzie ;) Żółtka są idealne do kruchych ciast i ciasteczek, akurat do ciasta kruchego nie trzeba cukru dodawać. Można zrobić domowy ajerkoniak, babkę żółtkową albo omlet. Bardzo lubię smażone na patelni żółtka (jak omlet) na niewielkiej ilości masła (bez mieszania) - z dodatkiem posiekanego szczypiorku z odrobiną soli i pieprzu. Roztrzepuję żółtka z przyprawami, dodaję szczypiorek i wylewam masę na roztopione masło - jak się zetnie odwracam na drugą stronę. Powstaje delikatny omlet.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

02.11.2014 10:15

Pierwsze co przyszło mi do głowy to budyń śmietankowy,creme brulee

Renataj

Zadanych pytań: 1275

02.11.2014 11:14

Kogel mogel, ajerkoniak, domowy budyń, majonez albo -mało kulinarnie- maseczkę do włosów:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.11.2014 11:22

ja też bym zrobiła ciasteczka z małą ilością cukru;)

anemon

Zadanych pytań: 163

02.11.2014 11:37

Żółtka idealnie nadają się do ciasta drożdżowego, można upiec takie z minimalną ilością cukru i też będzie smaczne.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

02.11.2014 13:05

Na myśl przychodzą mi faworki :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

02.11.2014 13:16

Na myśl przychodzą mi faworki :)

Janina

Zadanych pytań: 159

02.11.2014 13:42

Domowy makaron będzie pyszny, możesz ususzyć i będzie jak znalazł;)

erym

Zadanych pytań: 24

02.11.2014 14:05

sama nie wiem, ja czesto po prostu gotuje bialko wyrzucam, i daje na kanapki...

Ankha

Zadanych pytań: 112

02.11.2014 14:07

Zuzylabym je do carbonary, troche kaloryczna propozycja, ale przynajmniej bez cukru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak