Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

25.06.2010 09:22

Termos czy dzbanek w którym parzymy herbatę z czasem w środku pokrywa się ciemnym nalotem/osadem. Można temu zapobiec dodając do zaparzonej już herbaty niewielką ilość soku cytrynowego a sam dzbanek wyczyścić przecierając go skórką z wyciśniętej herbaty. Jeśli osadu jest już dużo to wlejmy do dzbanka zakwaszoną wodę i zostawmy na noc. Powinno pomóc.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak