Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

05.04.2016 11:59

tort na 40 osób na jaki wymiar byście upiekli biszkopt,?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.04.2016 14:08

Nie piecz w tortownicy chociaż, biszkopty piecz w blaszce prostokątnej, tak jak ktoś wcześniej napisał - tort nie musi być okrągły.! A na 40 osób to musi być pokażny:)

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.04.2016 16:12

Ja upiekłabym w prostokątnej formie nie mam jej żeby ją wymierzyć, ale to jest coś rzędu 35x50cm.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

05.04.2016 19:17

ja również upiekłabym dwie blachy po 30 cm

Odpowiedzi (32)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

05.04.2016 12:23

tort piętrowy z dużej i średniej tortownicy

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.04.2016 12:25

Tort w sumie nie musi byc okragly, ja bym zrobila na blache piekarnikowa. Taki duzy prostokatny, albo pietrowy jak pisze Grazyna

Alex_M

Zadanych pytań: 119

05.04.2016 12:34

niedawno piekłam biszkopty koleżance i był to wysoki tort (4 blaty) z dużej formy do ciasta. mówi że wystarczyło.

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.04.2016 12:35

na pewno piętrowy spód w tortownicy 30 cm na górę trochę mniejszy;)Albo po prostu zrób 2 torty ;)

Konczi

Zadanych pytań: 632

05.04.2016 12:39

jeżeli okrągłe to dwa duże i jeden mały bym upiekła albo dwa prostokątne

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.04.2016 12:41

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest okrągły tort piętrowy lub prostokątny/kwadratowy na dużej blaszce i ładnie udekorowany. Pojedynczy /nie piętrowy okrągły chyba jednak się nie sprawdzi na tyle osób.

Janina

Zadanych pytań: 159

05.04.2016 13:05

Ja doradzam upiec blaty na dużej prostokątnej blaszce-tortownicy. Najlepiej sprawdza się, jeżeli chodzi o pokrojenie na porcje;))

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

05.04.2016 13:22

Biszkopt w tortownicy 30 cm., starczy na 25-30 porcji. Jak musisz upiec biszkopt na 40 porcji, to zrób 2 blaty, a na pewno z nawiązką wystarczy.

adelajda

Zadanych pytań: 234

05.04.2016 14:00

Myślę że prostokątny to dobre rozwiązanie

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.04.2016 15:06

Ja na tyle osób zrobiła bym dwa torty lub duży prostokątny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak