Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.11.2013 10:04

Udało mi się kupić w promocji dwie laski wanili czy zrobię z tego cukier waniliowy ile powinnam dodać cukru jak myslicie nigdy jeszcze nie robiłam sama?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

15.11.2013 10:19

Bardzo dziękuję za podpowiedzi napewno skorzystam .;)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

15.11.2013 10:06

uda ci się bez problemu, 2 laski to dużo, ja zazwyczaj nasypuje cały słiczek cukru o pojemności 250 ml i daje 1 laskę :)czyli na oko; Przed włożeniem lekko ją nacinam by się otworzyła;

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

15.11.2013 10:17

tak jak Bogdan napisał,ja robiłam tak samo

Odpowiedzi (20)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

15.11.2013 10:05

ja też nigdy nie robiłem, chętnie poczytam jak to się robi

bog.sa

Zadanych pytań: 7

15.11.2013 10:13

przekrój laskę wanilii i włóż do słoika z 0,5 kg cukru. Po tygodniu będziesz miała cukier waniliowy. Ja dodatkowo po tygodniu zostawiam w słoiku nasionka wanilii.

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

15.11.2013 10:14

Tak jak Iwona napisała i trzymamy tydzień-dwa, po tym czasie powinien byc gotowy

Alex_M

Zadanych pytań: 119

15.11.2013 10:31

rozkrój je, wrzuć do czystego słoika i zasyp 1,5-2 szklankami cukru :)

dodi

Zadanych pytań: 256

15.11.2013 10:31

ja również skorzystam z rad.

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

15.11.2013 10:35

nie pomogę Ci, nigdy nie robiłam ale wypowiedzi bardzo chętnie poczytałam, na pewno kiedyś taka wiedza się przyda :)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

15.11.2013 10:48

Ja też nigdy jeszcze nie robiłam domowego cukru waniliowego i myślałam o tym że pora go zrobić

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.11.2013 10:50

ja mam słoik litrowy, wsypuje cukier , dodaje wanilię laski,a na proporcję nigdy nie patrzę

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

15.11.2013 10:53

Wanilia jest tak intensywna, że aromat przejdzie do cukru niezależnie od ilości :)

Róża1

Zadanych pytań: 7

15.11.2013 11:00

dziękuję za podpowiedzi , też muszę kupić i zrobić:-).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak