Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.05.2015 19:35

Udało się Wam kiedyś zepsuć tort? Mi dzisiaj w 100% ... wszystko pięknie aż tu nagle podczas ostatniego szlifu - napisu wielka czekoladowa plama na środku .... Macie pomysł jak uratować takiego kleksa? Nowego nie zdążę upiec ...

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.05.2015 19:48

a może oblej cały tort polewą czekoladową lub stopioną czekoladą schłodź w lodówce i zrób dekoracje lub napisy z ubitej śmietany lub stopionej białej czekolady

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.05.2015 10:02

ja zrobiłabym jakiś wzór modyfikując tego kleksa

borgia

Zadanych pytań: 89

23.05.2015 14:25

Na pocieszenie powiem Ci, że mnie kiedyś tort spadł z talerza przy wyciąganiu z lodówki. Ostatniego szlifu już nie było. Był robiony na zamówienie i musiałam powtórzyć. Akurat przyszedł kolega i razem z mężem zajęli się tym "podłogowym". Na otarcie łez też zjadłam - to co się zjeść dało. Dałam radę - wieczorem nowy był gotowy.

Odpowiedzi (20)

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

22.05.2015 19:52

zalej czekoladą cały tort i posyp czymś do dekoracji zrezygnuj z nadpisu

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.05.2015 19:59

nie wiem co za krem jest na wierzchu, ale może wstaw tort do lodówki, żeby czekolada zastygła, może uda się ten kleks zdjąć? a krem jakoś wyrównaj, zasłoń, dorób i zasmaruj? :)

Malinka

Zadanych pytań: 302

22.05.2015 20:15

Mi do głowy przychodzi tylko jakieś zdobienie, albo sposób ze schłodzeniem i zdjęciem, o ile to możliwe, tego kleksa, tak jak radzi @Alex_M... Powodzenia :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.05.2015 20:18

Zalałam tort pasem czekolady ... efekt średni ... ściągać chyba nie ma szans będę bo na masie śmietankowej zdobienia ...

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.05.2015 20:20

nie robiłabym nowego tortu, zrobiłabym jakieś ozdoby z czekolady żeby to razem jakoś grało a napis z boku kleksa, spróbuj to czymś zakryć nie wiem jak to wygląda ale lepsze to niż robienie nowego

misia53

Zadanych pytań: 339

22.05.2015 20:45

rozumiem co teraz czujesz ale takie wpadki sie zdarzają no i cóż.... trzeba jakoś z tego wyjść , ale nie jedna tak miałaś......

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

22.05.2015 21:11

zrób ciemne tło a jasne dekoracje

Asik32

Zadanych pytań: 2

22.05.2015 21:47

Ja bym z tego kleksa utworzyła jakąś ozdobę tzn kwiatek i np urzyłabym cząstek owoców

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.05.2015 23:00

Proponuję do wyboru- zalej kleksa polewą czekoladową i ozdoby zrób białe z bitej śmietany, lub zrób jakieś ozdoby z czekolady na tym kleksie, a napis z boku kleksa i dekoracja z cząstek owoców.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

23.05.2015 00:11

najważniejsze, że smaczny jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak