Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ao_12

Zadanych pytań: 38

02.10.2013 22:11

Ugotowałam wywar z kości- bez warzyw, wyszedł dość tłusty, wiec go rozcieńczyłam. Jak długo mogę przechowywać pozostały nierozcieńczony wywar w lodówce?

Odpowiedzi (22)

Klausia

Zadanych pytań: 251

02.10.2013 23:31

W lodówce to za długo nie postoi, jutro już najpóźniej trzeba by się zdecydować co dalej więc jak tylko masz miejsce to zamroź, albo ugotuj kolejną zupę :)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

02.10.2013 23:34

lepiej zamrozić, jak w lodówce to chyba max 2 dni, bo skiśnie

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

02.10.2013 23:41

Jeden dzień, nie dłużej :)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

02.10.2013 23:48

lepiej zamrozić

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

03.10.2013 00:05

zamrozić najbezpieczniej

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

03.10.2013 00:07

Ten nierozcieńczony wywar albo od razu zamroź, albo przechowuj w lodówce 1 dzień.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.10.2013 06:59

Ja bym zamroziła , zresztą często tak robię

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.10.2013 07:07

poporcjuj i zamroź

Janina

Zadanych pytań: 159

03.10.2013 07:48

Pewnie najlepszy sposób będzie zamrozić;)

margaret

Zadanych pytań: 4

03.10.2013 07:58

za długo bym go nie trzymała, jednak chyba polecam zamrożenie go :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak