Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

flaviadeluce

Zadanych pytań: 3

18.01.2015 18:17

upiekłam chleb w garnku rzymskim. Jednak zapomniałam go nasmarować i przywarł. Co robić!? Pomocy!

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.01.2015 10:42

ja bym w takim wypadku zmoczyła ręczniczek i postawiła na nim garnek, a być może dno wciągnie wilgoć i łatwiej chlebek odejdzie

halina17

Zadanych pytań: 271

18.01.2015 21:23

Garnka rzymskiego nie smaruje się żadnym tłuszczem. Po ostygnięciu spróbuj wyjąć za pomocą" łopatki"

Magula

Zadanych pytań: 556

19.01.2015 07:46

Spróbuj wyciągną ostygnięty, podważyć łopatką.

Odpowiedzi (14)

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.01.2015 19:14

chyba już nic :-(, trzeba upiec drugi chlebek, ale wcześniej garnek nasmarować; Jedynie co to możesz chyba wykroić chlebek ostrym nożem z garnka

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.01.2015 19:55

Wydaje mi się ,ze już nic na to nie poradzisz , ciężko będzie go oderwać od garnka , musisz upiec drugi .

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.01.2015 20:11

poczekaj chwilę aż przestygnie. okrój nożem na około, spróbuj wsadzić wąską drewnianą łopatkę pod spód, żeby oderwać od dna. niestety chleb nie będzie atrakcyjny ;) ale da się go zjeść :)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

18.01.2015 20:31

Po ostygnieciu latwiej moze bedzie go wykroic, bo innegi sposobu chyba nie ma.

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.01.2015 20:57

tez odczekałabym i spróbowała okroić

soovka

Zadanych pytań: 9

18.01.2015 22:16

Chleb po ostudzeniu podważ łopatką. Jeśli masz garnek szkliwiony, to powinien odejść. A moczyłaś garnek przed pieczeniem? Im dłuższe moczenie, tym mniejszy problem z późniejszym wyjmowaniem chleba (ja moczę ok. 15 minut). Warto też wstawiać ciasto do zimnego piekarnika - wtedy garnek oddaje wilgoć, chleb rośnie, ale nie przykleja się od razu.

Janina

Zadanych pytań: 159

19.01.2015 08:45

Pewnie będziesz musiała wykroić po kawałku;)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

19.01.2015 09:35

weż odstaw gorący i przykryj ścieraczką a napewno bedzi ci łatwiej go wyciągnąc gdy lekko odmoknie

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

19.01.2015 11:10

całkiem zimny mozna podwazyc i wyjdzie, ciepły sie poszarpie

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

19.01.2015 19:42

odczekać aż wystygnie i spróbować wyciągnąć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak