Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

aisza1

Zadanych pytań: 125

07.10.2013 11:14

używacie ojeju ryżowego, jeśli tak to do czego najczęściej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.10.2013 11:21

Ja nie używałam takiego oleju

Beatris

Zadanych pytań: 43

07.10.2013 11:18

Czasami używam do sosu do sałatek lub surówek.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

07.10.2013 11:18

nie używamy oleju ryżowego,bratowa czasem używa go przy smażeniu potraw chińskich

Odpowiedzi (25)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

07.10.2013 11:15

nie używam oleju ryżowego

Izabela9

Zadanych pytań: 25

07.10.2013 11:16

Ja słyszałam o tym oleju ale jeszcze nie kupowałam więc też chętnie poczytam do czego można go wykorzystać.

Róża1

Zadanych pytań: 7

07.10.2013 11:17

też nie używałam oleju ryżowego

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

07.10.2013 11:17

jeszcze nie używałam

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.10.2013 11:20

nie uzywam takiego oleju

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.10.2013 11:21

nie używam oleju ryżowego

mufinka79

Zadanych pytań: 303

07.10.2013 11:22

Ja używam olej ryżowy - To jeden z bezpieczniejszych i zdrowszych olejów spożywczych, ma bardzo wysoką temperaturę dymienia - 230°C, dzięki czemu możemy smażyć bez dymu i pryskania. Potrawy smażone na tym oleju są mniej kaloryczne, albowiem olej ryżowy zawiera ok. 15-20% tłuszczu. Ma bardzo delikatny smak i nie zmienia smaku przygotowywanych potraw, Jest idealny do sałatek, surówek, smażenia, podsmażania i pieczenia. Idealnie pasuje także do dań z makaronów i ryżu - kuchni włoskiej, a także kuchni azjatyckiej i japońskiej. Sprawdza się także przy wypieku ciast i głębokim smażeniu, przy smażeniu frytek i chipsów ziemniaczanych, smażeniu mięs, ryb i owoców morza, a także warzyw. Idealny do przygotowywania wszelakich marynat zarówno do mięs, drobiu, ryb i warzyw. Jego zastosowanie także wykracza poza kuchnię, jest idealny dla celów kosmetycznych jako olejek do masażu, kremów i balsamów do ciała.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

07.10.2013 11:23

przeważnie kupuję słonecznikowy i rzepakowy,jeszcze nie miałam ryżowego:)

Ania321

Zadanych pytań: 179

07.10.2013 11:24

ja nie używam

Janina

Zadanych pytań: 159

07.10.2013 11:42

Nie używam tego oleju;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak