Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

19.11.2012 06:44

używacie syropu z agawy do słodzenia??

Odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

19.11.2012 07:36

nie

gosia1988

Zadanych pytań: 526

19.11.2012 07:39

nie

borgia

Zadanych pytań: 89

19.11.2012 08:49

Często spotykam się na amerykańskich czy też zachodnich blogach z syropem z agawy, ale u nas w sklepach nie widziałam. O tyle szkoda, bo zalecany jest nawet i dla diabetyków ze względu na zdecydowanie większą słodycz (więc użyć go można o wiele mniej) przy zdecydowanie mniejszym IG (czyli użyć go można by było paradoksalnie więcej). Z tym indeksem trzeba się liczyć, ale na taką słodycz można sobie pozwolić, bo jest łatwo przyswajalna. A nadaje się do wszystkiego - pieczenia, duszenia, słodzenia bezpośrednio. Tak sobie kiedyś poczytałam na temat...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak