Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

nogawkuchni

Zadanych pytań: 217

19.10.2013 17:02

W jaki sposób dekorujecie słone,wytrawne przekąski,potrawy przykładowo sałatki,kanapki,półmiski wędlin,czy serów i tego typu frykasy?

Odpowiedzi (20)

Moni_Wwo

Zadanych pytań: 4

19.10.2013 18:37

Na kanapki mam swój sposób :) moja kuzynka mówi, że wyglądają jak zamówione od firmy cateringowej :D a ozdabiam je poszarpaną sałatą masłową, rukolą, szpinakiem, czy bazylią. Jeśli chodzi o wędliny to zazwyczaj zawijam je w rulony. Deskę serów fajnie można ozdobić winogronami :)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

19.10.2013 18:40

keczup, majonez, sos tatarski

Motorek

Zadanych pytań: 1446

19.10.2013 19:13

sałatą, jarzynami, jajkiem

borgia

Zadanych pytań: 89

19.10.2013 19:16

Sałatek nie dekoruję wcale. A jak u kogoś widzę, to mi się przypominają dawne czasy i lokale, w których za szybką można było zobaczyć sałatkę jarzynową uklepaną niemiłosiernie, polaną majonezem i udekorowaną wg gustu pani za ladą. Zastanawiam się - po co? Ale to moje zdanie i nie trzeba go podzielać. Może nikt nie ma takich skojarzeń. Kanapki dekoruję najczęściej ziołami - uwielbiam natkę pietruszki, która pięknie wygląda i super smakuje - ale to na samo dobicie, bo robiąc je wiem, że muszą same od siebie pięknie wyglądać. Sery wykładam na półmisek z kiścią winogrona. Wędliny rozkładam tak trochę inaczej - i też same od siebie ładnie wyglądają. Niemniej jednak jak mam jakieś owoce marynowane, to do nich dokładam. Też jestem zwolenniczką, że im mniej dekoracji, tym lepiej.

Róża1

Zadanych pytań: 7

19.10.2013 21:20

najczęściej dekoruję zieleniną, warzywami , plastrami owoców ctrusowych

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.10.2013 22:22

Lubie wszystko dekorować . Wędliny dekoruje warzywami sałatki owocami .Zawsze cos ciekawego się wymysli, wystarczy troszkę fantazji,

Alex_M

Zadanych pytań: 119

19.10.2013 22:45

nie dekoruję. nie lubię, nie umiem, nie mam czasu ;) dla mnie ważne by potrawa była apetyczna sama w sobie i wyglądała prosto i naturalnie :) co nie znaczy, że nie podziwiam niektórych osób tu na DS za piękne dekoracje :) oglądam u kogoś i mi się podoba :) ja robię po swojemu :)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

19.10.2013 23:01

raczej nie dekoruję

rjustysia

Zadanych pytań: 190

20.10.2013 00:10

Najczęściej rozrzucam kilka ładnych połówek orzechów włoskich. Bardzo ładnie to wygląda. Czasem położę zieloną gałązkę na potrawie, ale zwykle wtedy, gdy dane zioło stosuje w daniu. Nie wiem, jak Was ale mnie niesamowicie drażnią piękne desery, pianki i ciasta dekorowane gałązką... bazylii. Mięta, melisa: tak, ale bazylia? :) wolę nic nie położyć niż tak dekorować.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

20.10.2013 22:24

sałatki dekoruję składnikami sałatki coś ułożone z papryki, szczypiorku itp, kanapek nie dekoruję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak