Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

09.07.2013 14:03

w jaki sposób i z czym robicie tartę z ciasta francuskiego?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

09.07.2013 14:23

Jeśli interesuje Cie ciasto francuskie na słodko , możesz zrobić strudel z bananami i czekolada http://www.doradcasmaku.pl/przepis/225667/strudel-bananowo-czekoladowy.html

David

Zadanych pytań: 12

09.07.2013 14:07

ja robiłem raz w życiu tarte ale na kruchym spodzie, ponieważ nie przepadam za francuskim ciastem, moja wersja była z serem feta, szpinakiem i jajkiem na twardo.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

09.07.2013 14:19

polecam Ci mój przepis http://www.doradcasmaku.pl/przepis/205330/ciasto-francuskie-z-ryzem-i-cukiniami.html ciasto należy podziurkować widelcem żeby się zbytnio nie uniosło

Odpowiedzi (17)

cooleczka

Zadanych pytań: 539

09.07.2013 14:03

zapomniałam dodać pytania - czy robicie też na słono?

berys18

Zadanych pytań: 1434

09.07.2013 14:07

ostatnio robiłam ze szparagami zalana masą jajeczną jak na omlety

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.07.2013 14:09

jakoś nie robię tarty ale zjeść to zjem

gosia1988

Zadanych pytań: 526

09.07.2013 14:10

ja tarte zawsze robię nam kruchym spodzie

cooleczka

Zadanych pytań: 539

09.07.2013 14:11

a co zrobić, żeby ciasto francuskie zbytnio się nie uniosło? obciążacie tak jak zwykłą tartę? czy pieczecie ciasto od razu z uzupełnieniem? David - a jakiej masy użyłeś?

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.07.2013 14:14

Tarta to jest takie ciasto, które można modyfikować w dowolny sposób. Tak więc i na słodko, i na słono wyjdzie dobre, a z ciastem francuskim tym bardziej :)

Laila2786

Zadanych pytań: 74

09.07.2013 14:15

szpinak na masle wymieszany z fetą, na to jajka,zalane śmietanką

David

Zadanych pytań: 12

09.07.2013 14:19

Podobny przepis jak Laila tylko ja daję jajka na twardo i nie używam masy, sam szpinak na nim ser.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

09.07.2013 14:27

dziękuję za rady i pomysły; na pewno wypróbuję wersję szpinakową z jajkiem, serem

Janina

Zadanych pytań: 159

09.07.2013 14:31

Tartę komponuję w zależności od upodobania i zachcianki na bieżąco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak