Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ada.la

Zadanych pytań: 39

25.04.2014 17:49

W jaki sposób można kleić elementy (wykonaną dekorację) z masy cukrowej na torcie.

Najlepsze odpowiedzi (3)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

25.04.2014 18:09

Czasami wystarczy zwykły lukier :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

25.04.2014 18:55

Ja najczęściej sklejam lukrem

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

25.04.2014 19:27

ja zazwyczaj sklejam lukrem

Odpowiedzi (13)

ada.la

Zadanych pytań: 39

25.04.2014 17:50

Wiem, że jest taki specjalny klej do klejenia masy cukrowej, ale czy można go zastąpić innym domowym sposobem. Proszę o radę

Lidzia

Zadanych pytań: 21

25.04.2014 17:57

Robiłam na święta tort chałwowy z dekoracją z masy cukrowej z pianek marshmallows. By skleić elementy wystarczyło posmarować je delikatnie wodą.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

25.04.2014 17:58

Robiłam na święta tort chałwowy z dekoracją z masy cukrowej z pianek marshmallows. By skleić elementy wystarczyło posmarować je delikatnie wodą.

Lidzia

Zadanych pytań: 21

25.04.2014 18:00

Robiłam na święta tort chałwowy z dekoracją z masy cukrowej z pianek marshmallows. By skleić elementy wystarczyło posmarować je delikatnie wodą.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.04.2014 18:58

sklejam lukrem

borgia

Zadanych pytań: 89

25.04.2014 20:09

Doskonale można przykleić pewne elementy białkiem. Jest świetnym naturalnym klejem. Tak jak woda z mąką, ale tej w tym przypadku nie polecam. Cieniutka warstwa lekko roztrzepanego białka - przy wykorzystywaniu jajek do ciasta można odrobinę odlać - sklei na amen, nie zmieni smaku i nie jest widoczna.

pestka

Zadanych pytań: 424

25.04.2014 20:18

sklejam lukrem lub białkiem

BeataJ

Zadanych pytań: 103

25.04.2014 20:26

Lukier w zupełności wystarczy - najlepiej lukier królewski

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

25.04.2014 21:06

Wystarczy kawałek masy cukrowej rozrobić z odrobiną wody i masz idealny klej do łączenia mniejszych elementów.

Janina

Zadanych pytań: 159

25.04.2014 21:47

Tak jak większość, sklejam po prostu lukrem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak