Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Karolina1987

Zadanych pytań: 25

02.06.2013 09:02

W jaki sposób organizujecie swoje spiżarnie? Zarówno to większe w domach jak i mniejsze w mieszkaniach? Układacie wszystko jak leci czy macie jakiś system? A co z przetworami w słoikach-podpisujecie każdy słoik? Czy może wkładacie tematycznie do skrzynek?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

02.06.2013 09:43

ja mam piwnice w której trzymam przetwory ,układam je od kolejności robienia i rozdzielam wg składników czyli najpierw ogórki,buraczki ,sałatki itd

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

02.06.2013 09:41

ja mam małą piwnice w której przetrzymuję przetwory, ale zagospodarowałam sobie miejsce w domu w jednej szafce na np. puszki,słoiki. Zawsze każdy słoik podpisuje i układam je w grupach. Ale marzy mi się duża spiżarnia, gdzie na półkach będę układać przetwory.

Wacław

Zadanych pytań: 1269

02.06.2013 09:42

nie mam spiżarni ,a słoiki na pewny bym podpisał

Odpowiedzi (7)

pestka

Zadanych pytań: 424

02.06.2013 10:08

mam małe pomieszczenie, gdzie trzymam słoiki, przetwory własnej pracy oraz puszki i inne art spożywcze które kupuję w większej ilości np. wody minaralne, cukier , mąkę itp

Beatris

Zadanych pytań: 43

02.06.2013 10:41

Na przetwory przeznaczyłam jedno pomieszczenie w piwnicy, a na produkty ze sklepu i sprzęt mam przy kuchni małą spiżarnię.

magduś83

Zadanych pytań: 46

02.06.2013 12:22

Przetwory i zbiory z ogródka jesienią przechowuję w piwnicy, a pozostałe rzeczy w kuchennej szafce,ale w tym przypadku raczej nie robię aż takich zapasów

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

02.06.2013 17:03

ja mam obok kuchni małą spiżarkę i piwnicę , przetwory układam wg daty oraz te z octem na dole a kompoty i ogórki kiszone wyżej. Podczas większych mrozów mam pewność ,że słoiki mi nie popękają

caralajna

Zadanych pytań: 435

02.06.2013 17:55

Mam pomieszczenie w piwnicy gdzie zawsze jest stała chłodna temperatura, słoiki z zaprawami trzymam na regałach grupuje, grupuję nie podpisuje chyba że jakieś pojedyncze są. Nie trzymam dłużej niż 2 lata. Suszone zioła trzymam na regale w kuchni w słoikach, w szufladach mam w woreczkach strunowych zapasy przypraw.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

02.06.2013 19:54

przetwory: ogórki, sałatki, buraczki stoją na półce w piwnicy (dom z podpiwniczeniem) i na podłodze, nie podpisuje się u nas w domu słoików, ustawia się je koło siebie tzn. ogórki w occie koło ogórków w occie itp., ziemniaki trzymamy też w piwnicy w osobnym pomieszczeniu w zbitej z desek ,,skrzyni'' na podeście bo w zimie i w czasie deszczów woda podchodzi, u babci część ziemniaków przechowuje się w kopcu ale chyba dokładnie go nie ocieplają, zabezpieczają bo ziemniaki od niej są zawsze zmarznięte

misia53

Zadanych pytań: 339

03.06.2013 14:46

ja raczej oddzielam te starsze od nowych i często piszę rok produkcji ewentulalnie jakieś dodatkowe informacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak