Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

anemon

Zadanych pytań: 163

31.07.2014 21:00

W jaki sposób przygotowujecie fasolkę szparagową do mrożenia? Czy wrzucacie ją na wrzątek i trzymacie w nim 3 minuty czy też fasolkę wkładacie do zimnej wody, zagotowujecie i od momentu zagotowania się wody gotujecie 3 minuty? Czy też jeszcze jakoś inaczej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

31.07.2014 21:25

Gotuje wodę,solę ją odrobinkę,wrzucam fasolkę na chwilę i odcedzam ale nie patrzę na zegarek.

anemon

Zadanych pytań: 163

31.07.2014 22:25

Dziękuję za odpowiedzi, zrobiłam tak jak napisałyście.

Ania84

Zadanych pytań: 67

31.07.2014 23:55

ja też do wrzątku wrzucam a potem pod zimną wodę

Odpowiedzi (23)

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.07.2014 21:13

zawsze blanszuję w gorącej wodzie i dopiero wkładam do woreczków jak wystygnie, a potem zamrażam

gosia56

Zadanych pytań: 466

31.07.2014 21:28

Wrzucam do wrzątku na chwilę odsączam i daję do zimnej wody odsączam i zamrazam w woreczkach

pestka

Zadanych pytań: 424

31.07.2014 21:56

Fasolkę wrzucam do gotującej się wody, gotuję kilka minut , odcedzam i jak dobrze wystygnie porcjuję do woreczków i zamrażam

slonko888

Zadanych pytań: 9

31.07.2014 21:57

gotuje 3 min potem wrzucam do zimnej wody odcedzam i zamrazam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.07.2014 22:15

Ja tak samo ,wrzucam na wrzątek na parę minut ,odsączam i zamrażam

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

31.07.2014 23:44

ja gotuję z 3 minuty i wylewam na durszlak i zimną wodą przepłukuję, fasolka nie jest taka rozmiękła

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

01.08.2014 07:24

ja także wrzucam ją do wrzątku, następnie zlewam zimną wodą

Ola1984

Zadanych pytań: 295

01.08.2014 07:27

Na wrzącą wodę wrzucam oczyszczoną fasolkę. Gotuję 2-3 minuty i hartuję w lodowatej wodzie - dzięki procesowi hartowania gotowanie zostaje przerwane, a fasolka ma piękny kolor. Potem studzę i pakuję do woreczków.

berys18

Zadanych pytań: 1434

01.08.2014 08:03

zalewam zimną modą i czas liczę od zagotowania

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

01.08.2014 08:38

ja wrzucam na wrzącą, gotuje chwilę i przelewam na sicie zimną wodą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak