Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

04.10.2016 12:17

W jaki sposób smażycie wątróbkę i jak radzicie sobie z pryskaniem? Macie na to jakieś sposoby? Gdy przykryje się patelnię,to wątróbka się dusi,a nie o to chodzi

Odpowiedzi (6)

misia123410

Zadanych pytań: 22

04.10.2016 17:44

Wątróbkę wysusz dokładnie i obtocz w mące to nie powinna strzelać

Klausia

Zadanych pytań: 251

04.10.2016 22:37

Obtaczam w mące, smażę powoli z cebulą, solę na koniec.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.10.2016 22:47

Aby wątróbka nie pryskała, a nie była też przykryta pokrywką, to najpierw po umyciu, suszę ją, obtaczam w mące i smażę powoli z cebulą, a na koniec solę.

gosia56

Zadanych pytań: 466

05.10.2016 08:49

trzeba dobrze wysuszyć ręcznikiem papierowym i obtoczyć w mące;)

Róża1

Zadanych pytań: 7

05.10.2016 09:29

też tak postępuję jak poprzedniczki :-).

pestka

Zadanych pytań: 424

16.10.2016 09:21

osuszam wątróbkę z wody obtaczam lekko w mące i nie mam problemu z "pryskaniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak