Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

11.08.2013 14:07

w jaki sposób ubijacie pianę z białek do biszkopta, i jak ją potem łączycie z pozostałymi składnikami???

Najlepsze odpowiedzi (3)

idealme

Zadanych pytań: 62

11.08.2013 14:16

dodaję odrobinę soli i ubijam trzepaczką na sztywno, a potem baaardzo delikatnie mieszam z resztą składników :)

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

11.08.2013 17:25

Ubijam czym popadnie, jak mam mikser pod ręką to mikserem, ale też trzepaczką, rózgą i blenderem;) Pod koniec zawsze daję partiami cukier, wówczas mam błyszczącą sztywną pianę z białek. Następnie żółtka. Mąki dodaję przesiane stopniowo i mieszam ręcznie. Proszku do pieczenia nie używam. Biszkopt mam prosty jak stół i nigdy nie opada.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

11.08.2013 14:09

mikserem pierw na wolnych obrotach potem ciut soli i du ze obroty, piana na sztywno ubita...do ciasta przekładam i delikatnie mieszam łyżką, tak połączona piana nie opadnie w cieście..... kiedyś recznie ubijałam, ale mikserem szybciej

Odpowiedzi (9)

berys18

Zadanych pytań: 1434

11.08.2013 14:14

ubijam robotem, a potem ręcznie mieszam

Janina

Zadanych pytań: 159

11.08.2013 14:15

Ubijam białka na pianę ze szczyptą soli, jak sztywna dodaję cukier, później żółtka -ubijam mikserem, następnie daję mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie mieszam łyżką.

Mniam

Zadanych pytań: 87

11.08.2013 15:14

Białka w temperaturze pokojowej ubijam na najwyższych obrotach. Jak się ubiją dodaję partiami cukier. Na najniższych obrotach dodaję przesianą mąkę.

msmors

Zadanych pytań: 91

11.08.2013 15:19

białka ubijam mikserem ze szczyptą soli.

gosia56

Zadanych pytań: 466

11.08.2013 17:08

ubijam białka mikserem jak juz są trochę ubite powoli dosypuję cukier jak białka się dobrze ubiją następnie wlewam zółtka chwilę ubijam jeszcze mikserem wsypuję mąkęi mieszam ręcznie

Róża1

Zadanych pytań: 7

11.08.2013 18:46

postępuję tak samo jak gosia56 :-)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

11.08.2013 19:23

ubijam ze szczyptą soli

pestka

Zadanych pytań: 424

11.08.2013 20:29

ubijam mikserem z odrobina soli a kiedy ubite białka dodaję do ciasta mieszam ją ręcznie

Ola1984

Zadanych pytań: 295

12.08.2013 08:04

Ubijam białka ze szczyptą soli na sztywno mikserem. Stopniowo dodaję cukier. Potem dodaję po 1 żółtku i miksuję do połączenia. Na koniec dodaję przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie, ale energicznie mieszam całość. Nie trzymam się zasady jajek w temp. pokojowej. Czasem wyjmuję je prosto z lodówki i biszkopt wychodzi lepiej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak