Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pestka

Zadanych pytań: 424

08.11.2014 17:34

W jaki sposób wybieracie kapustę na gołąbki - na co zwracacie uwagę ?

Odpowiedzi (38)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.11.2014 19:28

robiłam gołąbki w zwykłej i pekińskiej, to jednak włoska najlepsza jak dla mnie. więc ją wybieram. patrze by miała duże liście :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

08.11.2014 20:44

kupuję taką jaką akurat dostanę,nie mam u siebie zbyt dużego wyboru,ale wolę duże kapusty:)

engie23

Zadanych pytań: 1

09.11.2014 10:13

ja kupuję zawsze małą główkę z cienkimi liśćmi

Gracer

Zadanych pytań: 124

09.11.2014 10:26

Kapusta średnia, nie popękana to podstawa

Janina

Zadanych pytań: 159

09.11.2014 10:43

Przeważnie robię z kapusty z własnej działki - ta jest najlepsza. Jeżeli muszę kupić to wybieram włoska w pierwszej kolejności albo zwykłą średniej wielkości główkę i nie ciężką - wtedy liście są luźno poskładane ;)

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.11.2014 12:26

Lubię gołąbki z każdej kapusty, ale najprościej robi się z włoskiej i takie mi najbardziej smakują. Jeśli chcę zrobić ekspresowe gołąbki wybieram dużą pekińską kapustę, jak robię z kaszą lub ryżem oraz kurczakiem/indykiem i grzybkami lub warzywami, to wolę właśnie włoską, natomiast tradycyjne robię w typowej białej, którą wybieram lekko spłaszczoną, ale niezbyt dużą, aby nie męczyć się i nie poparzyć przy sparzaniu liści ;)

pajbek

Zadanych pytań: 257

09.11.2014 14:47

Kupuję raczej większą, ale płaską kapustę :-)

Czyki

Zadanych pytań: 72

09.11.2014 20:55

Kupuję dużą kapustę , ale o ładnych liściach i nie przecięta czy pęknięta ;)

Ankha

Zadanych pytań: 112

09.11.2014 22:58

Wybieram duze glówki, raczej plaskie niz podluzne a potem mam mnóstwo roboty bo musze wyciagnac najwiekszy garnek do parzenia lisci. Robilam tez golabki na pekince i duzych lisciach szpinaku. Nastepnym razem jednak wypróbuje wloska :)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

10.11.2014 06:51

Ja zawsze wybieram najmniejsza jaka jest dostepna, lubimy małe gołąbeczki, najlepsze sa takie na dwa kęsy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak