Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Magula

Zadanych pytań: 556

13.04.2015 07:20

W jakiej postaci dodajecie świeżą stevię do potraw?

Najlepsze odpowiedzi (3)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

13.04.2015 10:25

ja do tej pory używałam suszonej

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

13.04.2015 13:45

ja tez uzywam raczej w proszku,a w lisciach do herbaty.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

14.04.2015 00:03

Jako-świeża, lub suszona.

Odpowiedzi (20)

Magula

Zadanych pytań: 556

13.04.2015 07:22

Kupiłam wczoraj roślinkę i zastanawiam się jak dodawać te listki do potraw. Póki co dodaje je tylko do wody z cytryną

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

13.04.2015 08:34

Świetna jest do koktajli owocowych. Zwyczajnie blenduję jej listki razem z owocami i czasem dolewam mleko.

Mancia w kuchni

Zadanych pytań: 20

13.04.2015 08:38

ja jej jeszcze nie używałam, ale myślę, że można ją rwać na drobne kawałki, dodawać w całości, no i nie obawiałabym się jej używać również jako suszu :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

13.04.2015 08:46

ja mam w postaci suszu i dodaję do napojów

pestka

Zadanych pytań: 424

13.04.2015 09:00

ja ostatnio używałam tylko w postaci suszonej do słodzenia owoców i słodzenia herbaty , świeże liście można zagotować w małej ilości wody i tak powstały wywar też można używać do słodzenia

Mama niejadka

Zadanych pytań: 16

13.04.2015 09:06

Napewno można ususzyć a świeżej nie widziałam nigdzie, a chętnie bym kupiła :)

Skotka

Zadanych pytań: 0

13.04.2015 09:35

Stewię miałam w ubiegłym roku. Też nie bardzo wiedziałam jak jej używać, ale z mojego doświadczenia wiem, że najsłodsza jest w pełni lata, tuż przed kwitnieniem. Gdy pojawią się na roślinie pączki kwiatów to trzeba je usuwać bo wtedy staje się trochę gorzka. Ja z liści gotowałam syrop i używałam do słodzenia w ciągu dnia, nie może stać długo. Bardzo dużo nasuszyłam i dlatego w tym roku nie sadzę. Na próbę robiłam nawet dżemy ze stewią i o dziwo nie psują się do tej pory. Polecam jak najbardziej tą słodziutką roślinkę.

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.04.2015 09:39

w zeszłym roku dodawałam świeże listki do kazdej sałatki

Wacław

Zadanych pytań: 1269

13.04.2015 09:48

do napojów jest dobra

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.04.2015 11:19

Nie dodaję bo nie jestem w stanie znieść jej smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak