Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Dorian

Zadanych pytań: 1093

16.11.2014 17:37

W jakiej temper pieczecie beze? Słyszałem dwie opcje - albo szybko i wysoko, albo w temp ok 60 stopni przez 3 godz.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.11.2014 18:28

Nagrzewam piekarnik do 150 st i piekę do 1,5 godziny również studzę przy uchylonych drzwiczkach

Seba

Zadanych pytań: 1313

16.11.2014 22:06

ja piekę w temp. 100 ok. 3 godzin

Ali

Zadanych pytań: 0

16.11.2014 19:23

Ja piekę 1-1,5 godziny w 110 stopniach.

Odpowiedzi (12)

joanna30

Zadanych pytań: 50

16.11.2014 17:42

Ja wstawiam bezę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut. Później zmniejszam temperaturę do 150 stopni i suszę 1,5 godz. Studzę w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

16.11.2014 17:45

Ja piekę przez 10 minut w temperaturze 160 stopni, potem zmniejszam do 130 i piekę jeszcze godzinę do półtorej :)

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.11.2014 18:08

Ja piekę w 160 stopniach ok 1 godziny :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

16.11.2014 19:28

Piekę ją w 160 stopniach C 1 godzinę. Potem studzę ją przy uchylonych drzwiczkach.

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.11.2014 20:11

ja piekę najpierw temp 110 stopni 30 minut potem temp 90 stopni 2,5 h

Janina

Zadanych pytań: 159

16.11.2014 20:42

Ja piekę w 140-150 st. ok 1,5 godziny;)

ada.la

Zadanych pytań: 39

16.11.2014 21:31

ja również piekę 140- 150 ok 2 godzin i trzymam ją w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.11.2014 15:02

nagrzewam piekarnik do 130 st. wstawiam bezy i po 10 min. zmniejszam temp.do 110 st. suszę ok.1,5 godz. przy zamkniętych drzwiczkach

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

17.11.2014 16:42

2h w 100 stopniach

Ola1984

Zadanych pytań: 295

17.11.2014 18:57

150 stopni ok. 1,5 godziny, jeśli pieczesz bezę w niższej temperaturze i dłużej zachowuję swój biały kolor, pieczona w wyższej temp. jest bardziej kremowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak