Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

07.05.2014 10:15

W który dzień zaczęlibyście piec ciasta na komunię wiedząc ,że piątek jesteście w pracy a w sobotę trzeba ciasta odwieść na sale .

Odpowiedzi (23)

Klausia

Zadanych pytań: 251

07.05.2014 15:17

Zależy od ciasta, niektóre lubią dłużej poleżeć to w środę. Natomiast inne upiekłabym w czwartek, ale masami poprzekładałabym jednak w piątek żeby mieć pewność, że nic się nie popsuje :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

07.05.2014 16:01

mysle ze w czwartek bedzie ok

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

07.05.2014 17:34

czwartek jest chyba najlepszy

anemon

Zadanych pytań: 163

07.05.2014 17:44

Wszystko zależy od tego ile tych ciast będziesz piekła i jakie. Wybrałabym 1 lub 2 takie co im wcześniej upieczone, to są smaczniejsze i upiekła już w środę. W czwartek piekłabym kruche spody i biszkopty, a w piątek wieczorem lub w sobotę rano kremy, masy, dekoracje.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

07.05.2014 19:23

Iza miałam ten problem na świeta bo piekłam ciasta na chrzciny.Ciasta odbierali w sobote a ja wciąz pracowałam .No i część co mogłam zrobiłam w czwartek ,resztę kończyłam w piatek i sobota tylko spakowac

Dorian

Zadanych pytań: 1093

07.05.2014 20:10

to zależy jakie ciasta, np. biszkopt suchy mozna juz we wtorek, a takie z galeratka i owocami lub kremami to proponuje piatek

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

07.05.2014 21:09

najlepiej zacząć w czwartek wieczorem a w piątek przełożyć masą

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

08.05.2014 00:18

Jak najpóźniej, by były jak najświeższe, czyli w czwartek po południu i piątek po południu.

agnieszkalider

Zadanych pytań: 284

08.05.2014 07:31

To zależy ile ciast pieczesz, same ciasta( kruche, biszkopty) możesz upiec w środę wieczorem, czwartek, zaś kremy, masy, dodatki, dekoracje dopiero na niedługo przed zawiezieniem ciast.

Milka100

Zadanych pytań: 76

08.05.2014 10:51

w środę biszkopty, czwartek i piątek wieczorem serniki i inne, a kremy piątkowy wieczór lub w sobotę wczesnym porankiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak