Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

elka72

Zadanych pytań: 15

10.10.2013 09:23

W lasach jest teraz mnóstwo kani nazywanych też sowami,jak przyrządzacie te grzyby?

Odpowiedzi (32)

gosia47-47

Zadanych pytań: 1276

10.10.2013 10:31

smażę w panierce

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.10.2013 10:32

Smażę w panierce,takie najbardziej nam smakują.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

10.10.2013 10:32

smażę w jajku i bułce tartej

mysza75

Zadanych pytań: 96

10.10.2013 10:54

moje ulubione jajko, bułka i smażone

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

10.10.2013 10:56

tak jak kotlet w jajku i tartej bułce

borgia

Zadanych pytań: 89

10.10.2013 11:03

To jeden z tych grzybów, za którymi nie przepadam, więc nie jem. Co nie znaczy, że nigdy nie jadłam... Po prostu mi nie smakuje. Ale ja nie o tym. Przeglądając wczoraj francuską stronkę trafiłam na przepis na kanie... w śmietanie. Sezon, to jest. Za długo było więc podam na dwa razy. Niestety nie można wklejać obcych linków (szkoda wielka), więc powiem tylko tyle, że to francuski net. Znalazła i dzisiaj. Muszę na dwa rzuty, bo w jednym mi nie poszło.

borgia

Zadanych pytań: 89

10.10.2013 11:05

Kanie w śmietanie. Prócz kań potrzebny ząbek czosnku w grubych plastrach, szalotka drobno posiekana, śmietanka, sól, pieprz, oliwa, natka lub szczypiorek. Kapelusze pokroić na duże kawałki. W dużym rondlu zagotować osoloną wodę, wrzucić kanie i gotować 10 min. Dobrze odcedzić. Na patelni rozgrzać bardzo mocno oliwę i wrzucić natychmiast grzyby i czosnek. Mocno przysmażyć mieszając i usunąć czosnek. Zmniejszyć ogień, dodać sól, pieprz i szalotkę. Smażyć mieszając ok. 20 mim. Wlać śmietankę - jej ilość zależna od ilości kań - i chwilkę gotować, aż sos się zredukuje. Posypać natką lub szczypiorkiem. Marie-mitonne

anja3107

Zadanych pytań: 1178

10.10.2013 11:05

ja panieruję je w mące, jajku i bułce tartej

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

10.10.2013 12:22

nie bardzo je znam ale jak je mam to robię podobnie jak schabowego w jajku i tartej bułce

pajbek

Zadanych pytań: 257

10.10.2013 12:24

W jajku i bułce tartej :-) a potem na patelnię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak