Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

borgia

Zadanych pytań: 89

08.12.2014 13:16

W sobotni dzionek padłam na pomysł, by za punkciki w jednej z sieciówek, a dokładnie w Tesco... kupić sobie żeliwny gar pokryty piękną czerwoną emalią. Cel? Jest ich wiele... ale uparłam się upiec w niedzielę w nim chleb, więc szybka decyzja. I wiecie co... jest genialny. To najpiękniejszy chleb jaki upiekłam, a smak dorównuje wyglądowi. Gar jest drogi, bo kosztuje 170 złotych, nadaje się jednak do zapiekania wszelkiego rodzaju zup (to też było celem - uwielbiam francuską zupę cebulową nie z torebki ;) ) lub mięs w sosach. Moim zdaniem rzecz warta uwagi. Gar jest cholernie ciężki - ponad 6 kg, trzeba się więc nastawić na dźwiganie. Jakoś doniosłam... To tak jakby ktoś się wahał - wziąć czy nie...

Odpowiedzi (16)

aginaa

Zadanych pytań: 700

09.12.2014 08:31

tez by mi sie taki przydal :)

pestka

Zadanych pytań: 424

09.12.2014 12:27

z pewnością warto mieć taki garnek

anemon

Zadanych pytań: 163

09.12.2014 14:31

Mam jeden garnek żeliwny od lat, drugi kupiłam kilka miesięcy temu. Jestem podobnie jak Ty z nich bardzo zadowolona. Ja robię w nich prawie wszystko, bo od zwykłej zupy, przez bigosy i gulasze, po właśnie chleb, który smakuje fantastycznie. Marzy mi się duży rondel, ale sam w sobie jest bardzo ciężki, a co dopiero z zawartością, więc to marzenie pozostanie niezrealizowane.

borgia

Zadanych pytań: 89

09.12.2014 20:37

No właśnie... Ja dzisiaj po raz drugi upiekłam ten chlebuś, choć tym razem z mąki chlebowej i z kminkiem. Nie przewidziałam tego, że tak szybko zniknie w całości. Zostaje mi ranny problem, czyli zejść po chleb, lub wyjąć ostatnie kromeczki zamrożonego razowca - tak na wszelki wypadek zostawionego. Wszyscy uważamy, że właśnie tak pieczony nie ma sobie równych (nie wiem jak długo ;)). I zapomniałam napisać, że gar jest z przykrywką, co i przy pieczeniu, i przy duszeniu ma duże znaczenie.

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

10.12.2014 18:03

bardzo fajny musi być ten garnek - przy następnej wizycie w sklepie przyjrzę mu się z bliska ;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.12.2014 07:21

Moja mama ma taki garnek i jest bardzo z niego zadowolona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak